Power Pass: Ποιοι απειλούνται με πρόστιμο έως 1200 ευρώ αντί για επίδομα

Power Pass: Ποιοι απειλούνται με πρόστιμο έως 1200 ευρώ αντί για επίδομα

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε για το επίδομα ρεύματος, όποιος δώσει ψευδή στοιχεία κατά την αίτηση, σε πιθανό έλεγχο, απειλείται με πρόστιμο διπλάσιο της ενίσχυσης που έλαβε.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επιδότηση στο ρεύμα και το Power Pass, που επιστρέφει έως και 600 ευρώ σε καταναλωτές. Η επιδότηση για το ρεύμα αφορά την περίοδο κατανάλωσης από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Η έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής πραγματοποιείται μετά τις 14 Ιουνίου 2022. Η υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022. Η πληρωμή των δικαιούχων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων.

Ποιοι θα πληρώσουν έως 1200 ευρώ πρόστιμο

Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου, διαπιστωθεί υποβολή ψευδών ή ανακριβών στοιχείων στην αίτηση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, είναι άμεσα απαιτητό το διπλάσιο ποσό της χορηγηθείσας ενίσχυσης.

Έτσι αν για παράδειγμα κάποιος λάβει την μέγιστη ενίσχυση των 600 ευρώ του power pass αλλά έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 1.200 ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βεβαιώνει το προς ανάκτηση αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό και εκδίδει την σχετική ταυτότητα οφειλής σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974, Α΄ 90), κατόπιν σύνταξης χρηματικού καταλόγου από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα ποσά μετά την είσπραξή τους εμφανίζονται ως έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό στον Αναλυτικό Λογαριασμό Εσόδων 1590789001 «Λοιπές επιστροφές Ποσών».

#POWER_PASS #ΠΡΟΣΤΙΜΟ #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΑΙΤΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fyHPdc8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη