Power Pass: Τι προβλέπει η επιδότηση στο ρεύμα, με ποιο ΑΦΜ κάνετε αίτηση σήμερα (βίντεο)

Power Pass: Τι προβλέπει η επιδότηση στο ρεύμα, με ποιο ΑΦΜ κάνετε αίτηση σήμερα (βίντεο)

H Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Ενέργειας, σημείωσε πως οι μήνες για τους οποίους προβλέπεται η επιδότηση στο ρεύμα μέσω του Power Pass είναι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο, χωρίς να προβλέπεται παράταση.

Χθες άνοιξε η πλατφόρμα του Power Pass και το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν τεράστιο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως μέσα σε μόλις μία ώρα μπήκαν 10.000 άτομα.

Οι αιτήσεις γίνονται στο vouchers.gov.gr αλλά πρέπει να τονιστεί ότι αυτή τη στιγμή υποβάλλονται μόνο από τους δικαιούχους που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1.

Συνεπώς, η πλατφόρμα πετά εκτός όλους τους υπόλοιπους με διαφορετικό ΑΦΜ.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 06 18 084017

«Ένας λογαριασμός που εκδόθηκε για παράδειγμα στις 2 Ιουνίου, δε θα καλύπτεται από την αναδρομική επιστροφή», διευκρίνισε η κα Σδούκου.

Η επιδότηση φτάνει μέχρι τα 600 ευρώ, ωστόσο το συγκεκριμένο ποσό δύσκολα θα το λάβουν οι πολίτες. «Θα πρέπει να είναι πολύ αυξημένες οι ρήτρες αναπροσαρμογής που έχουν περάσει στους λογαριασμούς τους».

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται έως τις 30 Ιουνίου, χωρίς παράταση, με τα χρήματα να καταβάλλονται έως τις 15 Ιουλίου.

Για να υποβάλει κάποιος αίτηση, το οικογενειακό του εισόδημα δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ, ενώ αφορά και καταναλωτές που είναι «συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα επιτόκια», όπως είπε η γ.γ. του Υπουργείου Ενέργειας στο Mega.

Επιστροφή και σε όσους χρωστούν

Το ποσό λαμβάνουν και όσοι χρωστούν στις εταιρείες ρεύματος και είναι ακατάσχετο.

Η επιδότηση δεν αφορά επιχειρήσεις, για τις οποίες ισχύουν οι προηγούμενες επιδοτήσεις.

«Δρομολογήσαμε ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις αύξηση της επιδότησης για να καλύπτουμε το 80% της αύξησης. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, καλύπτουμε το 50%».

#POWER_PASS #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΡΕΥΜΑ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ #ΑΦΜ #ΑΙΤΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IBVvaTN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη