Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε βγαίνουν τα voucher από το allazosyskevi για «επίσκεψη» σε κατάστημα

intime

Έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών στο allazosyskevi.gov.gr και ήδη πολλοί αναγνώστες του Dnews αναρωτιούνται πότε θα πληρωθούν τα voucher, ή πιο σωστά πότε θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν για να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές τους.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι είναι ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, κατάταξης και έγκρισης των σχετικών αιτήσεων. Εκτιμάται ότι η έκδοση των επιταγών θα πραγματοποιηθεί περίπου 1-2 εβδομάδες μετά την καταληκτική ημερομηνία (προθεσμία) υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα.

Συνεπώς, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν τη νέα τους συσκευή μετά τις 20 Ιουλίου αφού μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την αίτησή τους.

Η καταληκτική ημερομηνία για το κλείσιμο της πλατφόρμας allazosyskevi για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών είναι η Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 3 το μεσημέρι. Με δυο νέες ανακοινώσεις αυξάνονται οι συσκευές και οι δικαιούχοι και δίνονται διευκρινίσεις για τις αιτήσεις.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Τα κριτήρια είναι τα εξής:

Το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος της οικογένειας
Η ύπαρξη μέλους ΑΜΕΑ στην οικογένεια
Η ύπαρξη μονογονεϊκής οικογένειας
Ο αριθμός των εξαρτώμενων μελών
Οι ωφελούμενοι που θα προκύψουν με βάση τη σειρά κατάταξης δεν θα λάβουν στα χέρια τους χρηματικό ποσό αλλά ένα ψηφιακό κουπόνι . Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε μία συσκευή, συνεπώς ο μέγιστος αριθμός κουπονιών που μπορεί να λάβει ένας ωφελούμενος είναι τρεις (3).

Για το ύψος της επιδότησης ορίζονται 4 κατηγορίες ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένα:
Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ και θα λάβουν επιδότηση 50%
Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκονται όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας από 5.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ και θα λάβουν επιδότηση 45%
Στην τρίτη κατηγορία βρίσκονται όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ και θα λάβουν επιδότηση 35%
Στην τέταρτη κατηγορία βρίσκονται όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας από 20.000 ευρώ και άνω και θα λάβουν επιδότηση 30%

Τα στοιχεία που έχει το κουπόνι

Ένας μοναδικός κωδικός (Voucher ID)
Το όνομα και ΑΦΜ του ωφελούμενου του κουπονιού, καθώς και το επιβεβαιωμένο κινητό στο οποίο αποστέλλονται τα μηνύματα και οι κωδικοί μίας χρήσης.
Την κατηγορία της συσκευής που αφορά η συγκεκριμένη επιταγή. (κλιματιστικό, ψυγείο)
Το ποσοστό ενίσχυσης και τη μέγιστη ονομαστική της αξία.
Τον αριθμό παροχής και τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί στην αντίστοιχη αίτηση.
Εκτιμάται ότι η έκδοση των κουπονιών θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 3-4 εβδομάδες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας. Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς έως τις 16/9/2022.

Δίνοντας το κουπόνι στον έμπορο, ο πολίτης καλύπτει ένα μέρος της τιμής του, οπότε θα πρέπει να εξοφλήσει με δικά του μέσα, μετρητά, κάρτα, δόσεις κλπ., μόνο την υπολειπόμενη αξία, δηλαδή ο πολίτης πληρώνει μόνο τη διαφορά για την απόκτηση των συσκευών της επιλογής του.

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #VOUCHER #ALLAZOSYSKEVI


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZUJDnFW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη