Yeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ την «παράνομη κατοχή και στρατιωτικοποίηση νησιών από την Ελλάδα»

Yeni Safak: Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ την «παράνομη κατοχή και στρατιωτικοποίηση νησιών από την Ελλάδα»

Ο Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί και εμφανίζεται αποφασισμένος να θέσει στο ΝΑΤΟ την «παράνομη κατοχή και στρατικοποίηση των νησιών από την Ελλάδα», τι αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής, φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει περισσότερο τη ρητορική του σχετικά με το Αιγαίο καθώς σκοπεύει να θέσει στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ και ζήτημα «παράνομης κατοχής και στρατιωτικοποίησης νησιών».

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής, φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία σημειώνει ότι ο τούρκος πρόεδρος θα φέρει στην ατζέντα στη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για την «παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα» και την «παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

H Yeni Safak αναφέρεται ειδικότερα στην ατζέντα που θα θέσει ο τούρκος ηγέτης, στη σύνοδο όπου θα παρίσταται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταρχάς είναι το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα αντιστέκεται σθεναρά στην ένταξη και τονίζει ότι οι δύο χώρες «στηρίζουν την τρομοκρατία». Ως τώρα δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι έχει αρθεί το αδιέξοδο μεταξύ της Αγκυρας και των δύο υποψηφίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει τα εξής ζητήματα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ:

  • Αιτήματα Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ: Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τη Yeni Safak, θα παρουσιάσει αποδείξεις πως οι δύο χώρες «στηρίζουν την τρομοκρατία».
  • Διάδρομος για τα ουκρανικά σιτηρά.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία. Ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με μέλη του ΝΑΤΟ για το ζήτημα.
  • Οι «προβοκάτσιες» της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη Yeni Safak, «ένα άλλο θέμα που θα φέρει ο Ερντογάν στην ατζέντα της Συνόδου του ΝΑΤΟ είναι η παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα. Ο Ερντογάν θα φέρει στην ατζέντα την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».
  • Στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.
  • Οικονομία, ενεργειακή κρίση.
#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΝΑΤΟ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ktHfRUa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη