Οι κυρώσεις εκτόξευσαν το εξωτερικό εμπόριο της Ρωσίας, ρεκόρ πλεονάσματος από το 1994

Οι κυρώσεις εκτόξευσαν το εξωτερικό εμπόριο της Ρωσίας, ρεκόρ πλεονάσματος από το 1994

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία εκτόξευσαν τις εξαγωγές ενέργειας της Μόσχας αυξάνοντας το πλεόνασμα του ρωσικού ισοζυγίων τρεχουσών συναλλαγών σε επίπεδα ρεκόρ. 

Ρεκόρ από το 1994 καταγράφει το πλεόνασμα του ρωσικού ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, φτάνοντας τα 70,1 δισ. δολάρια. Παρά -αλλά ίσως και εξαιτίας- των ευρωπαϊκών και αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τα έσοδα της Μόσχας από εξαγωγή ενέργειας και εμπορευμάτων εκτινάχθηκαν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ρόλο στην εκτόξευση του πλεονάσματος, έχει παίξει η σχετική κατάρρευση των εισαγωγών. Έτσι το πρώτο εξάμηνο του 2022, το πλεόνασμα σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας διαμορφώθηκε στα 138,5 δισ. δολάρια.  Οι εξαγωγές μειώθηκαν από τα 166,4 δισ. δολάρια του πρώτου τριμήνου, στα 153,1 δισ. δολάρια το δεύτερο, ενώ και οι εισαγωγές έπεσαν από τα 88,7 δισ. δολάρια στα 72,3 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg «ένα αυξανόμενο εμπορικό πλεόνασμα λέει πολλά για το τι πάει καλά για τη Ρωσία, από τις υψηλές τιμές των εμπορευμάτων έως τη διαρκή ζήτηση από πολλούς εξαγωγικούς εταίρους. Αλλά την ίδια ώρα, είναι επίσης ένα σύμπτωμα δυσφορίας με την βουτιά στις εισαγωγές να σπέρνει αναστάτωση σε ολόκληρη την οικονομία».

#ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ #ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/pB1cswG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη