Χαλκιδική: «Η νύχτα ήταν το χειρότερο», συγκλονίζουν οι περιγραφές του Ιβάν που σώθηκε μετά από 19 ώρες

Χαλκιδική: «Η νύχτα ήταν το χειρότερο», συγκλονίζουν οι περιγραφές του Ιβάν που σώθηκε μετά από 19 ώρες

Ο 30χρονος Ιβάν από τα Σκόπια που βρέθηκε ζωντανός την Κυριακή στη Χαλκιδική περιγράφει πώς κατάφερε να επιζήσει για 19 ώρες μέσα στη θάλασσα. Ωστόσο άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον 28χρονο που ήταν μαζί του στο νερό.

 

«Το χειρότερο που μπορείς να φανταστείς αυτό ήταν. Η νύχτα ήταν το χειρότερο. Ο αέρας ήταν δυνατότερος, ήταν περισσότερο το κρύο και το ρεύμα ήταν το δυνατότερο» είπε αρχικά στην ΕΡΤ ο 30χρονος περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία του.

Στην ερώτηση αν κατά τη διάρκεια της μάχης με τα νερά τον κράτησε ζωντανό η σκέψη των δικών του ανθρώπων ο 30χρονος απάντησε αρνητικά και εξήγησε: «Έπρεπε να αδειάσω το μυαλό μου γιατί αν τους σκεφτόμουν οι καρδιακοί μου παλμοί θα αυξάνονταν και αυτό θα χειροτέρευε την κατάσταση. Έπρεπε να παραμείνω ήρεμος».

Ο Ιβάν ρωτήθηκε και για την περίφημη μπάλα που βρήκε μέσα στο νερό και διευκρίνισε ότι «τη μπάλα την βρήκα χθες (σ.σ. την Κυριακή) μέχρι τότε δεν είχα τίποτα και η μπάλα ήταν πολύ μικρή και μισοξεφούσκωτη, ήταν καλύτερα από τίποτα αλλά δεν θα έλεγα ότι μου έσωσε τη ζωή».

Ο Ιβάν, όπως και ο Βασίλ, ο πρώτος διασωθείς από το λιμενικό το απόγευμα του Σαββάτου αγωνιούν και προσεύχονται για τον αγνοούμενο φίλο τους Μάρτιν.

«Κολυμπούσαμε μαζί όταν το κύμα μας πήρε στη θάλασσα, τον έβλεπα για μια ώρα, μετά τον έχασα, δεν γνωρίζω τί του συνέβη, προσεύχομαι να είναι καλά, αλλά θα δούμε, είναι μεγάλο το διάστημα που δεν τον βλέπαμε, επομένως ελπίζουμε να είναι καλά, η ελπίδα ποτέ δε πεθαίνει» δήλωσε ο Βασίλ.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος πρώτος διασωθείς πήρε ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο του Πολυγύρου και ευχαρίστησε τους λιμενικούς τηλεφωνικά για τη διάσωσή του. Εντωμεταξύ για τέταρτη ημέρα θα συνεχιστούν σήμερα οι έρευνες για τον τρίτο της παρέας τον 28χρονο Μάρτιν για τον οποίο αναμένεται να επιστρατευτεί και υποβρύχιο drone με τις ελπίδες, πάντως, όσο περνούν οι ώρες να λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο.

 

#ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ #ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ #ΛΙΜΕΝΙΚΟ #ΠΑΡΑΛΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/HXsjTva
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη