Φωτιά στη Βοιωτία: Μάχη με τις φλόγες 1 χιλιόμετρο από το Δίστομο, «δεν απειλείται το χωριό»

Φωτιά στη Βοιωτία: Μάχη με τις φλόγες 1 χιλιόμετρο από το Δίστομο, «δεν απειλείται το χωριό»

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Διστόμου μαζί με τους πυροσβέστες για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τις φλόγες να μην φτάσουν στον Ελαιώνα και από κει σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το Αντιδήμαρχο ,Παναγιώτη Δημάκα που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής, «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης».

Όπως σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

Η φωτιά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «απέχει ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό .Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο.

Οι άνεμοι είναι ισχυροί, όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Διστόμου, ο οποίος θεωρεί την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη.

Τέλος, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς καθώς φτάνουν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας, της Φωκίδας και της Φθιώτιδας.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΒΟΙΩΤΙΑ #ΔΙΣΤΟΜΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/A3r7dyC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη