Ανησυχία για την ευλογία των πιθήκων: Μένει στον αέρα για σχεδόν 4 μέρες, νοσηλευτής μολύνθηκε αλλάζοντας σεντόνια

Ανησυχία για την ευλογία των πιθήκων: Μένει στον αέρα για σχεδόν 4 μέρες, νοσηλευτής μολύνθηκε αλλάζοντας σεντόνια

Το Σάββατο ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Δημόσια Υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει πλήξει μέχρι σήμερα 17.000 ανθρώπους σε 74 χώρες στον κόσμο.

Μόλις δύο μέρες πριν είχε δημοσιευτεί μια βρετανική μελέτη που κατέδειξε πως είναι εκτεταμένη η μόλυνση επιφανειών και αέρα σε χώρους νοσηλείας συμπτωματικών ασθενών, ενώ η αερογενής μετάδοση του ιού φαίνεται πως είναι σημαντικότερη από αυτή που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το 93% των επιφανειακών δειγμάτων που ελέγχθηκαν ήταν θετικά στον ιό, ακόμα και αυτών που πάρθηκαν από επιφάνειες που ήταν απίθανο να αγγίξουν οι ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει πως η μόλυνση έγινε μέσω σταγονιδίων ή αερολύματος. Παράλληλα, ο ιός ανιχνεύτηκε και σε δείγματα αέρα σε απόσταση 2 μέτρων από τον ασθενή. Ο κίνδυνος διαπιστώνεται πως αυξάνεται κατά τη διάρκεια ορισμένων δραστηριοτήτων, όπως η αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων του αρρώστου.

Ένας εργαζόμενος σε νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανέπτυξε ευλογιά των πιθήκων πιστεύεται ότι είχε εκτεθεί στον ιό ενώ άλλαζε τα σεντόνια στο κρεβάτι ενός ασθενούς, πριν εκείνος διαγνωστεί, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή τα κατάλληλα μέτρα αποφυγής της μετάδοσης.

#ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΚΟΛΛΗΤΙΚΟ #ΑΕΡΑΣ #ΣΕΝΤΟΝΙΑ #ΜΕΤΑΔΟΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TlvMJGw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη