Πάτρα: Σε διαδικασία αποσωλήνωσης η 6χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί στη Ζαχάρω

Πάτρα: Σε διαδικασία αποσωλήνωσης η 6χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί στη Ζαχάρω

Στη διαδικασία του ξυπνήματος ώστε οι γιατροί να προχωρήσουν στην αποσωλήνωση έχει μπει η 6χρονη που σώθηκε από πνιγμό στη Ζαχάρω Ηλείας και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο.

 

Χθες έγινε ο πρώτος νευρολογικός έλεγχος από την ιατρονοσηλευτική ομάδα της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο από το βράδυ της Τετάρτης, και η εικόνα ήταν πολύ καλή. Σήμερα πραγματοποιήθηκε δεύτερος νευρολογικός έλεγχος και σταδιακά προσπαθούν να την ξυπνήσουν.

Όπως ανέφερε στο pelop.gr ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης η νευρολογική εικόνα της μικρής και οι πρώτες ενδείξεις είναι καλές. Φαίνεται ότι δεν αναπτύσσει εγκεφαλικό οίδημα και δεν έχουμε και κανένα άλλο νευρολογικής φύσεως θέμα. Επίσης η καρδιά της μικρής είναι ρυθμική παρ' ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή».

Το κοριτσάκι έχει έρθει στην Ηλεία, τόπο καταγωγής των γονιών της, από την Ελβετία όπου διαμένει μόνιμα με τους γονείς της και την αδελφή της. Το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πάει για μπάνιο στη Ζαχάρω. Ενώ η μικρή απολάμβανε τη θάλασσα και το παιχνίδι κάποια στιγμή η μητέρα της αντιλήφθηκε ότι κάτι είχε συμβεί στην κόρη της. Εσπευσε, έβγαλε το παιδί από τη θάλασσα και για καλή της τύχη γνώριζε από πρώτες βοήθειες και της έδωσε το φιλί της ζωής. Ευτυχώς η παραλία διέθετε και ναυαγοσώστη ο οποίος έφτασε κοντά της σε λίγα λεπτά και της παρείχε σωτήρια βοήθεια μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ με το εξειδικευμένο προσωπικό. Αρχικά μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κρεστένων και ακολούθως στο νοσοκομείο του Πύργου όπου η μικρή υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και αφού τη διασωλήνωσαν τη μετέφεραν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ.

#ΠΑΤΡΑ #ΠΑΡΑΛΙΑ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TG9gQz0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη