Γυναίκα-αράχνη επικεφαλής σπείρας που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων η οχημάτων

Γυναίκα-αράχνη επικεφαλής σπείρας που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων η οχημάτων

Σπείρα που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες 49 και 68 ετών και δύο γυναίκες 59 και 70 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διαπράττει απάτες κατ' εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 59χρονη ήταν η αρχηγός που διηύθυνε την σπείρα και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη. Προφασιζόμενη ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με πρόεδρο Τράπεζας που κατέχει υψηλή θέση με επιρροή σε πλειστηριασμούς ακινήτων και οχημάτων, καθώς και σε διευθετήσεις δανείων, έπειθε τους ενδιαφερόμενους ότι θα έχουν προτεραιότητα στην αγορά ακινήτου ή οχήματος σε πιο οικονομική τιμή, είτε θα διευθετηθεί μέρος του δανείου τους.

Προκειμένου, μάλιστα, να τους αποσπά χρήματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ισχυριζόταν ότι έχουν προκύψει διάφορα προβλήματα με την Εφορία, με συμβολαιογράφους και νομικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, η 70χρονη αναζητούσε και εντόπιζε τα υποψήφια θύματα, ενώ ο 68χρονος λάμβανε τα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, τα οποία παρέδιδε στην 59χρονη, υποστηριζόμενος από τον 49χρονο που είχε βοηθητικό ρόλο.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και έγγραφα από την εγκληματική τους δραστηριότητα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι ο 68χρονος κατά την σύλληψή του, προσπάθησε να διαφύγει και δάγκωσε στο χέρι αστυνομικό, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 4 περιπτώσεις απάτης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 389.556 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

#ΣΥΜΜΟΡΙΑ #ΑΚΙΝΗΤΑ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ #ΣΠΕΙΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sptZ1L9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη