Πυροσβεστική: 71 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Πυροσβεστική: 71 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Ατελείωτος είναι και φέτος ο εφιάλτης με τις φωτιές που κατακαίνε τη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκδηλώθηκαν 71 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες.

Όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική οι περισσότερες από τις φωτιές αντιμετωπίστηκαν σε αρχικό στάδιο, ωστόσο κάποια μέτωπα είναι εξαιρετικά δύσκολα ως προς την αντιμετώπιση τους όπως δείχνουν και τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλλιθέα Πατρών και όπου εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή και Πλατανόβρυση προς Χαλανδριτσα, επιχειρούν αυτή την ώρα 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 Α/Φ και 6 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο Κρήτης και εξακολουθεί να καίει μέχρι και σήμερα ανεξέλεγκτα επιχειρούν 157 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

#ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΦΩΤΙΕΣ #ΦΩΤΙΕΣ_ΤΩΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/s3oWjTV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη