Ρέθυμνο: Το καταστροφικό έργο της φωτιάς με το «μάτι» του δορυφόρου

Ρέθυμνο: Το καταστροφικό έργο της φωτιάς με το «μάτι» του δορυφόρου

Τεράστια είναι καταστροφή που συντελείται στο Ρέθυμνο από τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη από το πρωί της Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με κόκκινο χρώμα είναι «σημαδεμένες» οι περιοχές που καίγονται, όπως καταγράφηκαν από δορυφόρους τη νύχτα της Παρασκευής

Οι δορυφορικές μετρήσεις δείχνουν ότι τα ενεργά μέτωπα το απόγευμα του Σαββάτου (16.07.2022) έχουν περιοριστεί σημαντικά σε έκταση, με τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων, όμως, να παραμένει υψηλός, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Εκτίμηση της καμένης έκτασης θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, με την αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων υψηλότερης ανάλυσης.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν, δυσχεραίνουν, πάντως, το έργο των πυροσβεστικών μέσων, καθώς σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις.

#ΡΕΘΥΜΝΟ #ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/94npNRW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη