-->

Αυτές είναι οι επιδοτήσεις ρεύματος για τον Αύγουστο: Απορροφάται έως 90% της αύξησης για όλους

Αυτές είναι οι επιδοτήσεις ρεύματος για τον Αύγουστο: Απορροφάται έως 90% της αύξησης για όλους

Ο Υπουργός Ενέργειας παρουσίασε τις επιδοτήσεις για τα τιμολόγια ρεύματος τον Αύγουστο.

Συνεχίζονται και για τον μήνα Αύγουστο οι επιδοτήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο όπως ανακοινώνει ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τα νοικοκυριά από τις αυξήσεις φωτιά των τελευταίων μηνών.

Η ανακοίνωση των επιδοτήσεων έρχεται καθώς ανακοινώνονται και τα νέα τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου, όπως προβλέπει η υποχρέωση για την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να γνωρίζουν από πριν οι καταναλωτές τι ακριβώς θα πληρώσουν, και ποια είναι η ελάφρυνση από την επιδότηση.

Στόχος του υπουργείου, είναι η διαδικασία να είναι απόλυτα διαφανής, και να μπορεί από πριν ο καταναλωτής να γνωρίζει πόσο θα του κοστίσει η ενέργεια που θα πληρώσει στον κάθε προμηθευτή και από πόσο μειώνει το κόστος αυτό η κρατική επιδότηση. Σκοπός της κυβέρνησης είναι μετά την επιδότηση να μειωθούν τα τιμολόγια κάτω από 20 λεπτά την κιλοβατώρα.

Οι επιδοτήσεις

Επεκτείνεται η στήριξη για τις τιμές του ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. 

Το όφελος για τους πολίτες από την εφαρμογή του νέου συστήματος στήριξης όλων των νοικοκυριών ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, δήλωσε.  

Για το μήνα Αύγουστο η συνολική 1,136 δισ. ευρώ απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους τους καταναλωτές, για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες. 

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός:

-Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα είναι η επιδότηση στα τιμολόγια ρεύματος τον Αύγουστο, απορροφώντας το 90% τνων κύριων και μη κατοικιών

-  Απορροφουν 100% αυξηση για κονωνικο τιμολογιο

-  80% για μικρομεσαίους

- 82%-99% για αγρότες και αγροτικά τιμολόγια

Η στήριξη για τα νοικοκυριά απορροφά 90% της αύξησης, ώστε η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 λεπτών, ανακοίνωσε ο υπουργός.  

Συγκεκριμένα:

Για τις όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ/MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απορροφούμε, έτσι, το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15-17 λεπτών.
Για τους δικαιούχους ΚΟΤ η επιδότηση ανέρχεται σε 377 ευρώ ανά MWh ώστε να απορροφήσουμε έως και το 100% της αύξησης.
Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35KVA εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, περίπτερα, ψιλικά η επιδότηση είναι 300 ευρώ ανά MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και απορροφούμε έως και το 80% της ανατίμησης.
Για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά MWh καλύπτοντας από το 82% έως το 99% της αύξησης.
Στους βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση θα είναι 250 ευρώ / MWh ώστε να απορροφήσουμε έως και το 67% της αύξησης.
Για το φυσικό αέριο και για τους εμπορικούς καταναλωτές, η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ευρώ/ θερμική MWh.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε συνεργασία με την ΡΑΕ παρακολουθούμε στενά την διαμόρφωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας από του παρόχους, ώστε να αποτρέψουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
Η δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για στήριξη νοικοκυριών, επαγγελματιών και αγροτών από την πρωτόγνωρη διεθνή ενεργειακή κρίση αποδεικνύεται στην πράξη».

Στα 0,486 ευρώ η τιμή της κιλοβατώρας στη ΔΕΗ

Κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο που ανακοίνωσαν σήμερα οι προμηθευτές ρεύματος. Οι τελικές τιμές καταναλωτή θα προκύψουν μετά την γνωστοποίηση των επιδοτήσεων της Πολιτείας που αναμένεται άμεσα.

Η ΔΕΗ που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο θα είναι 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα (0,498 για καταναλώσεις πάνω από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο). Στα 0,495Euro/kWh είναι το τιμολόγιο της Ήρων για τον επόμενο μήνα, στα 0,54913 Euro/kWh της Protergia ενώ αναμένεται σταδιακά η ανακοίνωση των τιμολογίων από όλους τους προμηθευτές. Σημειώνεται ότι ισχύουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο τα τιμολόγια από τον Αύγουστο και μετά δεν θα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από το σύνολο των προμηθευτών ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις. Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου.

#ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ #ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sQrvSlJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->