-->

«Στη φάκα» γνωστό beach restaurant στη Μύκονο: Έκοβε αποδείξεις αλλά «στον αέρα»

«Στη φάκα» γνωστό beach restaurant στη Μύκονο: Έκοβε αποδείξεις αλλά «στον αέρα»

Κόβουν μεν αποδείξεις, αλλά κρατούν τον τζίρο τους «μυστικό»: Tι ανακάλυψαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στη Μύκονο

Ένα βήμα παραπάνω κάνουν πλέον οι ελαγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όταν επισκέπτονται για έλεγχο καταστήματα σε τουριστικές περιοχές. Και όπως φαίνεται, πράττουν πολύ ορθά!

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να δουν αν έχουν κοπεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο αποδείξεις.

Το δεύτερο είναι να ελέγξουν τη γνησιότητα αυτών. Αν, δηλαδή, η ταμειακή μηχανή ή ο φορολογικός μηχανισμός, όπως ονομάζεται, είναι νόμιμος και δηλωμένος.

Αυτό έλεγξαν, το βράδυ της Παρασκευής, και σε γνωστό beach restaurant, στην Μύκονο.

Πιο συγκεκριμένα, αφού είδαν ότι σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις, προχώρησαν στον έλεγχο των φορολογικών μηχανισμών.

Εκεί, διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση είχε μεν κόψει 1.130 αποδείξεις, συνολικής αξίας 85.450 ευρώ, αυτές, όμως, είχαν εκδοθεί από μηχανισμούς, οι οποίοι δεν ήταν δηλωμένοι στην εφορία! Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο τζίρος αυτός δεν καταγράφεται πουθενά, και ο ΦΠΑ πηγαίνει στις τσέπες των ιδιοκτητών, οι οποίοι ούτε πληρώνουν φόρο εισοδήματος για τα συγκεκριμένα ποσά.

Αμέσως, επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ ανά μηχανισμό, ενώ ταυτόχρονα, άρχισε έλεγχος σε βάθος, ώστε τόσο να διαπιστωθεί αν και πού έχει καταχωρηθεί αυτός ο τζίρος, όσο και να καταγραφεί η ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης.

#ΜΥΚΟΝΟΣ #ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ #ΑΑΔΕ #ΕΛΕΓΧΟΣ #ΕΦΟΡΙΑ #ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/FLsG3me
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->