Με το «ευχαριστώ αυτούς που αψήφησαν την εκκένωση» του Μητσοτάκη ή με το «εκκένωση, αλλιώς προσαγωγή» την ώρα της κρίσης;

Με το «ευχαριστώ αυτούς που αψήφησαν την εκκένωση» του Μητσοτάκη ή με το «εκκένωση, αλλιώς προσαγωγή» την ώρα της κρίσης;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης και αφού η φωτιά στην Πεντέλη είχε πλέον οριοθετηθεί και τεθεί υπό έλεγχο, δεν παρέλειψε εκτός από τους πυροσβέστες, τους εθελόντες και τους... αστυνομικούς (και τα ποτιστήρια τους), να ευχαριστήσει και τους πολίτες που αψήφησαν την εντολή εκκένωσης και έμειναν στα σπίτια τους για να σώσουν την περιουσία τους.

Σαν γεγονός, δηλαδή ο πρωθυπουργός της χώρας να ευχαριστεί όσους πάλεψαν «στο πεδίο» για να σβήσει η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη (και όχι μόνο) είναι το πλέον λογικό και εύλογο.

Όμως υπάρχουν κάποια ερωτήματα που «συνοδεύουν» τη δήλωση Μητσοτάκη, ο οποίος ευχαρίστησε (και) τους πολίτες που «αψήφησαν την εντολή για εκκένωση και έμειναν για να σώσουν τις περιουσίες τους».

Πριν αναφερθούμε στη δήλωση του πρωθυπουργού, είναι φρόνιμο να αναφέρουμε ότι οι Αρχές είχαν εντολή για «εκκένωση ή προσαγωγή» σε όσους δεν έφευγαν από τα σπίτια τους κατά τη φωτιά της Πεντέλης, το απόγευμα της Τρίτης.

Η εντολή που ακουγόταν από τον ασύρματο ήταν: «Όσοι αρνούνται να απομακρυνθούν, θα προσάγονται».

Από την άλλη, για ακόμα μία φορά, κάποιοι που έμειναν στα σπίτια τους, κατάφεραν να σώσουν τις περιουσίες τους ή έστω να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις ζημιές που θα μπορούσαν να πάθουν στα σπίτια τους.

Όμως, κάποιοι που έφυγαν, είδαν από μακριά ή αρκετή ώρα αργότερα τα σπίτια τους να καίγονται και να μένουν στο δρόμο.

Προφανώς και η πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι δεν πέρασαν και πάνω από 4 χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, η οποία θα στοιχειώνει για πάντα τη γενιά μας.

Όμως, δε μπορεί να υπάρχει τέτοια απόσταση ανάμεσα στις ευχαριστίες από τον πρωθυπουργό και ανάμεσα στις εντολές των αρχών ούτε 24 ώρες νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Γιατί, την επόμενη φορά (όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι φωτιές θα είναι συχνό φαινόμενο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό), οι πολίτες θα έχουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο «ευχαριστώ που αψήφησαν την εντολή για εκκένωση» και στο «εκκένωση, αλλιώς προσαγωγή».

#ΦΩΤΙΑ #ΠΕΝΤΕΛΗ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/x5rFepG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη