Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτείται ο Μάριο Ντράγκι

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτείται ο Μάριο Ντράγκι

Ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά στην ιταλική βουλή ότι θα παραιτηθεί, μεταβαίνει τώρα στον Ιταλό Πρόεδρο.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι είπε στο κοινοβούλιο την Πέμπτη ότι θα παραιτηθεί, στρώνοντας τον δρόμο για νέες εκλογές και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο πολιτικής αβεβαιότητας.

Πιο αναλυτικά, μετά από ενθουσιώδες χειροκρότημα των μελών της ολομέλεια της βουλής, ο Μάριο Ντράγκι πριν λίγο δήλωσε: «Υπό το φως της χθεσινής ψήφου της γερουσίας ζητώ να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση, διότι μεταβαίνω στον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να του ανακοινώσω τις αποφάσεις μου». Ο Ντράγκι αναμένεται να παραιτηθεί οριστικά από πρωθυπουργός.

«Ευχαριστώ, και η καρδιά των κεντρικών τραπεζιτών κάποιες φορές χρησιμοποιείται», είπε τέλος ο Ντράγκι συγκινημένος από τα χειροκροτήματα.

Η παραίτηση Ντράγκι αναμένεται να γίνει αυτή τη φορά αποδεκτή από τον Πρόεδρο Ματαρέλα ανοίγοντας το δρόμο για πρόωρες κάλπες το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αυτή την ώρα μεταβαίνει στον Ιταλό Πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, προκειμένου να υποβάλλει εκ νέου την παραίτηση του, όπως ανέφερε μιλώντας στην ιταλική Βουλή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του ηγέτη της Ιταλίας και επικεφαλής μιας εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού. Αλλά ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, απέρριψε την παραίτησή του και του ζήτησε να διεξάγει περισσότερες διαπραγματεύσεις με τους βουλευτές με την ελπίδα να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ένα από τα κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού, είχε αντιταχθεί σε ένα νέο διάταγμα με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού και την καταπολέμηση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους. Οι βουλευτές της Ιταλίας διεξήγαγαν ψήφο εμπιστοσύνης για ένα ευρύ πακέτο πολιτικής, αλλά τα Πέντε Αστέρια μποϊκόταραν την κίνηση, εξοργίζοντας τόσο τον Ντράγκι όσο και τα δεξιά κόμματα του συνασπισμού.

#ΜΑΡΙΟ_ΝΤΡΑΓΚΙ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ #ΙΤΑΛΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rKwjD5g
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη