Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: «Παράθυρο» για περισσότερους δικαιούχους

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: «Παράθυρο» για περισσότερους δικαιούχους

Όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας η κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ποσού για να πάρουν επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών και κάποιοι από τους επιλαχόντες.

Η κυβέρνηση έχει προνοήσει ώστε τους επομένους δώδεκα μήνες να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Ανέφερε ότι μέσα σε 7 ημέρες με το νέο μηχανισμό έχουν ανακτηθεί πάνω από 130 εκατομμύρια υπερέσοδα που θα διατεθούν για την στήριξη των πολίτων.

Τόνισε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ακόμα και για το δυσμενές σενάριο της διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Όπως είπε αυτά είναι:

H αντικατάσταση εν μέρει με υγροποιημένο αέριο που παίρνουμε από την Ρωσία.
Η αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής με λιγνίτη και ντίζελ .
Η λειτουργία της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα
Η αποθήκευση υγροποιημένου αεριού στην Ιταλία το οποίο θα έρχεται στην Ελλάδα με αντιστροφή ροή από τον Αγωγό ΤΑΠ

Ο κ. Σκρέκας τόνισε  μιλώντας στον Σκάι ότι με το νέο σύστημα που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου επιδοτείται το 80 με 90% της αύξησης των λογαριασμών των καταναλωτών.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι υποβλήθηκαν 910 χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών και διευκρίνισε ότι 250 χιλιάδες άνθρωποι θα πάρουν το voucher, ενώ η κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ποσού για να πάρουν και κάποιοι από τους επιλαχόντες.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνεται κατά 30% η επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά δίκυκλα.

Εκτός επιδότησης 2 στους 3 αιτήσεις για νέες συσκευές

Τονίζεται οτι εκτός επιδότησης φαινόταν να μένουν, σε πρώτη φάση, δύο στους τρεις δικαιούχους που έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, οι αιτήσεις έφθασαν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, όταν το κονδύλι που θα διατεθεί για το πρόγραμμα είναι μόλις 150 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα καλυφθεί μόνο το 1/3 όσων υπέβαλαν αίτηση.

Με τα νέα δεδομένα πάντως που ανακοίνωσε ο Υπουργός οι δικαιούχοι αναμένεται να αυξηθούν τελικά

Πώς διαμορφώνεται το ποσοστό της επιδότησης

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος, το ποσοστό επιδότησης ωστόσο δίνεται βάσει εισοδηματικής κατηγοριοποίησης, ενώ ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, όπως και με ΑμεΑ, οικογένειες, λαμβάνουν επιπλέον μοριοδότηση.

Υπάρχουν τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες δικαιούχων και το ποσοστό επιδότησης θα βασίζεται σε αυτές:

Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50% (1η εισοδηματική κατηγορία).
Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45% (2η εισοδηματική κατηγορία).
Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35% (3η εισοδηματική κατηγορία).
Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30% (4η εισοδηματική κατηγορία).

Όσοι λάβουν την επιδότηση θα πρέπει έως τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ #ΑΥΞΗΣΗ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ALLAZOSYSKEVI


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XDYBeTa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη