-->

Που θα πέσουν τελικά τα συντρίμμια του κινέζικου πύραυλου, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς

Που θα πέσουν τελικά τα συντρίμμια του κινέζικου πύραυλου, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς

Με νέα ενημέρωση του ο EU-SST έδωσε την εκτίμησή του για την ώρα κατά την οποία ο κινεζικός πύραυλος θα εισέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα.

Καθώς ο κόσμος βρίσκεται σε συναγερμό για την επικείμενη πιθανή πτώση τμημάτων του τεράστιου κινεζικού πυραύλου Long March 5B (CZ-5B) στη Γη, νεότερη ενημέρωση υπολογίζει την ώρα που μπορεί να συμβεί η επανείσοδος αυτή στην ατμόσφαιρα της Γης.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου «μπορεί να επανεισέλθουν στη γήινη ατμόσφαιρα με έναν ανεξέλεγκτο τρόπο, στο διάστημα μεταξύ της 30ής και της 31ης Ιουλίου.

Πάντως, ο συναγερμός έληξε για την Ελλάδα, καθώς πριν από λίγο ο αρμόδιος ευρωπαϊκός φορέας EUSST ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου θα πέσουν μεταξύ Ινδικού και Ειρηνικού ωκεανού. Η πτώση εκτιμήθηκε πως θα συμβεί στις 20:24 ώρα Ελλάδος, με απόκλιση +-58 λεπτών.

{https://twitter.com/EU_SST/status/1553379873166696448?s=20&t=CDY7nCMzrfpfTVGYzufEQQ}

Σύμφωνα με την Aerospace Corporation, μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο με έδρα την Καλιφόρνια, ο κινεζικός πύραυλος θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης στις 20:08 (ώρα Ελλάδας), με απόκλιση ±1 ώρας.

{https://twitter.com/AerospaceCorp/status/1553420906633916417?s=20&t=g3vNNNAPsgWAIRwTFQUylg}

Ο χάρτης της επανεισόδου

Ο κινεζικός πύραυλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο EASA, έχει μια μάζα που υπολογίζεται σε 17 έως και 22 τόνους, «κάτι που τον καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια συντριμμιών που επιστρέφουν στη Γη τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό και χρειάζεται προσεκτική παρακολούθηση». Ο EASA τόνισε στην ίδια προειδοποίηση ότι δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί το ακριβές σημείο που θα «πέσουν» τα συντρίμμια -κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν από την επανείσοδό του. Ωστόσο, έδωσε νωρίτερα ένα «παράθυρο» συντεταγμένων αναφέροντας και την Ελλάδα στις χώρες που μπορεί να επηρεαστούν, αν και έπειτα έληξε ο συναγερμός, όπως προαναφέρθηκε.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του EU-SST, φαίνεται ότι τα τμήματα του πυραύλου θα πέσουν σε άλλο γεωγραφικό πλάτος και έτσι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα των πιθανών σημείων πρόσκρουσης.

Σύμφωνα με την Aerospace Corporation, τα συντρίμμια ενδέχεται να πέσουν σε μία μεγάλη περιοχή που αποτελείται από τμήματα πολλών χωρών του κόσμου. Μπορείτε να δείτε την εκτίμηση της εταιρείας στον παρακάτω χάρτη, όπου η μπλε και η κίτρινη γραμμή απεικονίζουν τα πιθανά σημεία επανεισόδου του πυραύλου στην ατμόσφαιρα της Γης.

«Πιθανές τοποθεσίες επανεισόδου βρίσκονται οπουδήποτε κατά μήκος του μπλε και κίτρινου χρώματος. Οι περιοχές που δεν βρίσκονται κάτω από τις γραμμές δεν εκτίθενται στα συντρίμμια», αναφέρει η εταιρεία.

ΧΑΡΤΗΣ

#ΠΥΡΑΥΛΟΣ #ΚΙΝΑ #ΔΙΑΣΤΗΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/q1Qx0nj
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->