-->

Ανδρουλάκης από Κρήτη: «Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια στη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό»

Ανδρουλάκης από Κρήτη: «Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια στη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό»

Τα κεντρικά γραφεία του Αγροτοβιομηχανικού Οπωροκηπευτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποιώντας επαφές στην Κρήτη, σήμερα βρίσκεται στην περιοχή της Μεσαράς.

Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος αλλά και το βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης είχε τη δυνατότητα να συναντήσει μέλη της διοίκησης του συνεταιρισμού και να ακούσει τα προβλήματα τους, όπως και τα πεδία στα οποία ζητούν την στήριξη της πολιτείας. Ο πρόεδρος Μανώλης Μηλολιδάκης και τα μέλη του Συναιτερισμού, αναφέρθηκαν στα μεγάλα κόστη παραγωγής, το σοβαρό θέμα με την έλλειψη εργατών γης, αλλά και την έλλειψη όπως επισήμαναν, μέριμνας για τη βιωσιμότητα των συνεταιρισμών. Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης για τους παραγωγούς.

«Δίκαιο το πλαφόν στη λιανική τιμή»

«Θεωρούμε ότι πρέπει να μπει ένα πλαφόν στην λιανική τιμή, όπως έχουμε πει, καθώς είναι η δικαιότερη πολιτική επιλογή σε σχέση με το ενεργειακό, μία πολιτική επιλογή διαφάνειας που καταμερίζεται δίκαια το κόστος ηλεκτροπαραγωγού κράτους και πολίτη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε ως εξής: «Επίσης πρέπει να καλύψουμε ως κράτος ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά τα αγροτικά εφόδια που αφορά τα λιπάσματα, που αφορά τις ζωοτροφές. Μία τρίτη πολιτική επιλογή είναι η επιλογή, η μακροπρόθεσμη, που αφορά την ανάγκη να υπάρξουν εκατοντάδες ενεργειακές κοινότητες αγροτών και κτηνοτρόφων, επιχειρηματιών των τομέων αυτών και δη συνεταιρισμών, ώστε να θωρακίσουμε την παραγωγή μακροπρόθεσμα από ενεργειακές κρίσεις. Δηλαδή, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν πρέπει να είναι μία επιλογή επιχειρηματική λίγων εταιρειών στη χώρα, απλά μέσω μιας δημοκρατίας διάχυσης να θωρακίσουμε τους παραγωγούς μας μακροπρόθεσμα. Και βέβαια ο ειδικός φόρος που υπάρχει στο πετρέλαιο, ώστε να υπάρξει μία επιστροφή βάσει της παραγωγής και της κατανάλωσης που έχει κάνει ο κάθε αγρότης και κτηνοτρόφος».

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες»

Σε ότι αφορά την έλλειψη σε εργάτες γης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες, αλλά αυτό είναι ευρύτερο ζήτημα της εθνικής οικονομίας που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μακροπρόθεσμα. Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια και αυτό αφορά και την κτηνοτροφία και τον αγροτικό τομέα και τον τομέα του τουρισμού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, σε αντίθεση με τις χώρες της Ευρώπης που πουλούσαν σε υψηλές τιμές, λέγοντας πως οι Έλληνες νιώθουν σήμερα «ξένοι στον τόπο τους», αδυνατώντας να επισκεφθούν ακόμα και τα χωριά τους, ενώ αναφέρθηκε και στον πολύπαθο νέο δρόμο της Μεσαράς, που παραμένει κλειστός λόγω κατολισθήσεων από τον περασμένο Μάρτιο.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να κόψει κορδέλες το 2019 και η Νέα Δημοκρατία δεν αποκαθιστά γρήγορα το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στον οδικό άξονα Μεσαράς-Ηρακλείου και πρέπει να είναι προτεραιότητα γιατί ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες και κάτοικοι της περιοχής. Επίσης το πρόβλημα συνιστά κι ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων προς το Ηράκλειο και την Αθήνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίσκεψη και στον δήμο Φαιστού

Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στη Μεσαρά συνεχίστηκε με την παρουσία του στο δήμο Φαιστού όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη που τον υποδέχθηκε, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τοπικούς και αγροτικούς φορείς, ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι φορείς εξέφρασαν την αγωνία τους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξηγώντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να συνεχίσουν να καλλιεργούν, με τον κ. Ανδρουλάκη πάντως να υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάγκη ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση της περιφέρειας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο δημογραφικό λέγοντας ότι επιβάλλεται με μέτρα στήριξης να στηριχθεί η παραγωγή και οι άνθρωποι της, όχι μόνο για την οικονομία «αλλά και για να μη μαραζώσει η ύπαιθρος».

Τα αυτοδιοικητικά προβλήματα

Ο κ. Ανδρουλάκης επιπλέον σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην αυτοδιοίκηση εξηγώντας ότι «με το τελευταίο αυτοδιοικητικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα, ο νόμος που ήρθε από τη Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να λύσει κάποια προβλήματα, δεν επιλύει όμως το σημαντικότερο που είναι η χρηματοδότηση και η δυνατότητα της αυτοδιοίκησης να αγκαλιάζει τις αγωνίες της κοινωνίας και να εχει τα εργαλεία ώστε να μπορεί να παράξει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Ο κ. Νικολιδάκης ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον Νίκο Ανδρουλακη, λέγοντας ότι «είναι μεγάλη χαρά που στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ένας κρητικός» με τον κ. Ανδρουλάκη να του απαντάει ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναγίνει η Κρήτη το πράσινο νησί πολιτικά, που ήταν για πολλές δεκαετίες το προπύργιο των αγώνων του Ανδρέα Παπανδρέου και της παράταξης μας».

#ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΚΡΗΤΗ #ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XcOPoRL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->