Αγωνία στη Χαλκιδική για τους δύο αγνοούμενους - Συνεχίζονται οι έρευνες, δίνει μάχη το λιμενικό

Αγωνία στη Χαλκιδική για τους δύο αγνοούμενους - Συνεχίζονται οι έρευνες, δίνει μάχη το λιμενικό

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες στο Ποσείδι Χαλκιδικής για τους δύο αγνοούμενους τουρίστες  οι οποίοι αγνοούνται μετά από ένα πάρτι γενεθλίων στην περιοχή.

 

 

Ο ένας από τους τρεις της παρέας, ηλικίας 25 ετών έχει ήδη περισυλλεγεί από σκάφος του λιμενικού σώματος Χαλκιδικής και είναι ασφαλής, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται ακόμη.

«Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας», ανέφεραν άνθρωποι που ήταν στην ίδια παραλία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Λουόμενοι είδαν αρχικά τρία άτομα να παρασύρονται από τα θαλάσσια ρεύματα και ειδοποίησαν το Λιμενικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι λουόμενοι είναι ηλικίας 28 και 30 ετών και καταγράφονται από τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ ταξίδεψαν στη Χαλκιδική για τα γενέθλια ενός φίλου τους. Μαζί τους ήταν ακόμη ένας 25χρονος άνδρας ο οποίος όμως περισυνελέγη σώος από τις αρχές του λιμενικού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις άντρες αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ και βούτηξαν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο, κάτι που κατέστησε εξαιρετικά δυσχερή την επιστροφή των κολυμβητών στη στεριά, στην αμμόγλωσσα του Ποσειδίου.

«Τα ρεύματα στο σημείο είναι αρκετά ισχυρά»

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», είπε μεταξύ άλλων στο Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

«Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ' άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… χάθηκαν. Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά», τόνισε με τη σειρά του ο εθελοντής διασώστης. Θεμελής Ιερισσιώτης.

#ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ #ΕΡΕΥΝΕΣ #ΛΙΜΕΝΙΚΟ #ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/CZSjH5G
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη