Γερμανικό χαστούκι στην Τουρκία: «Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας»

Γερμανικό χαστούκι στην Τουρκία: «Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας»

Καθαρή θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε ο πρέσβης της Γερμανίας στη χώρα μας, Ερνστ Ράιχελ, αναφορικά με το θέμα του προκλητικού χάρτη δίπλα στον οποίο φωτογραφήθηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Συγκεκριμένα ο κ. Ερνστ Ράιχελ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κοινοποίησε την χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λάβει θέση για τον χάρτη που δείχνει ακόμη και την Κρήτη ως μέρος της Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων ο Γερμανός πρέσβης τονίζει πως η γερμανική θέση είναι ξεκάθαρη. «Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας είναι απαράδεκτη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία πρόκληση, που προκάλεσε και την αυστηρή απάντηση της Αθήνας, ήρθε το περασμένο Σάββατο, όταν ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εμφανίστηκε να ποζάρει μπροστά από χάρτη ο οποίος απεικονίζει ως τμήμα της Τουρκίας νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και την Κρήτη.

{https://twitter.com/ReichelErnst/status/1546762716295188480?s=20&t=aECKUhsCXhhqKSp8YWpdEw}

#ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ_ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ #ΓΕΡΜΑΝΟΣ_ΠΡΕΣΒΗΣ #ΧΑΡΤΗΣ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eUfqD0x
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη