-->

Γερμανικό χαστούκι στην Τουρκία: «Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας»

Γερμανικό χαστούκι στην Τουρκία: «Απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας»

Καθαρή θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε ο πρέσβης της Γερμανίας στη χώρα μας, Ερνστ Ράιχελ, αναφορικά με το θέμα του προκλητικού χάρτη δίπλα στον οποίο φωτογραφήθηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Συγκεκριμένα ο κ. Ερνστ Ράιχελ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κοινοποίησε την χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λάβει θέση για τον χάρτη που δείχνει ακόμη και την Κρήτη ως μέρος της Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων ο Γερμανός πρέσβης τονίζει πως η γερμανική θέση είναι ξεκάθαρη. «Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας είναι απαράδεκτη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία πρόκληση, που προκάλεσε και την αυστηρή απάντηση της Αθήνας, ήρθε το περασμένο Σάββατο, όταν ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εμφανίστηκε να ποζάρει μπροστά από χάρτη ο οποίος απεικονίζει ως τμήμα της Τουρκίας νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και την Κρήτη.

{https://twitter.com/ReichelErnst/status/1546762716295188480?s=20&t=aECKUhsCXhhqKSp8YWpdEw}

#ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ_ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ #ΓΕΡΜΑΝΟΣ_ΠΡΕΣΒΗΣ #ΧΑΡΤΗΣ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eUfqD0x
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->