«Ελευθερία» για τους επιβάτες των ΜΜΜ, ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας

«Ελευθερία» για τους επιβάτες των ΜΜΜ, ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας

Εξαιρούνται ορισμένες κατηγορίες πολιτών από την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Όπως είναι ήδη γνωστό η μάσκα έχει καταργηθεί από την 1η Ιουνίου, σε εξωτερικούς, αλλά και σε πολλούς εσωτερικούς χώρους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταργείται και η σύσταση για χρήση της όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τους πολίτες και ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η υποχρεωτικότητα λοιπόν παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιβάλλεται από την ΕΛΑΣ διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Συστάσεις αναφορικά με την χρήση της μάσκας στo πλαίσιο της πανδημίας COVID19», όπου ο ΟΑΣΑ αναφέρει ότι η χρήση μάσκας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας δεν είναι υποχρεωτική:

α) Σε άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους, που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα
β) στα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών

Σημειώνεται, τέλος, ότι στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες με αριθμημένες θέσεις (δηλαδή τρένα και ΚΤΕΛ), η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ. 

#ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΜΑΣΚΑ #ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ #ΜΕΣΑ_ΜΑΖΙΚΗΣ_ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8GS2xzM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη