«Καμίνι« η χώρα: Πότε θα τελειώσει ο καύσωνας

«Καμίνι« η χώρα: Πότε θα τελειώσει ο καύσωνας

Μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη - και μάλιστα κυρίως στα βόρεια - δεν θα σημάνει και το τέλος του καύσωνα, διαμηνύει ο Παναγιώτη Γιαννόπουλος.

Και η Δευτέρα θα είναι μια πολύ ζεστή ημέρα για τα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ενώ την Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα βόρεια, και πάλι όμως - και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά - ο υδράργυρος θα πλησιάζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τουλάχιστον εώς την Πέμπτη, θα παραμείνουν υψηλές οι θερμοκρασίες, ενώ τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά πάνω από 36 βαθμοί θα σημειώνονται μέχρι την άλλη Κυριακή.

Ο καιρός την Δευτέρα 25/07

Την Δευτέρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 26/07

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 36 βαθμούς στα βόρεια και τους 36 με 38 στα υπόλοιπα, ωστόσο στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς οι τιμές της θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΚΑΙΡΟΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/i6qPuyY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη