Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Βασιλακόπουλος: «Κάθε νέα παραλλαγή θα είναι μεταδοτικότερη από την προηγούμενη»

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Βασιλακόπουλος: «Κάθε νέα παραλλαγή θα είναι μεταδοτικότερη από την προηγούμενη»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για την πορεία της πανδημίας και την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

 

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, εστίασε στη μεγάλη μεταδοτικότητα, εξηγώντας πως η κάθε παραλλαγή μετά την άλλη που είναι μεταδοτική καθώς ο ιός, λόγω της ανοσίας πολλών, δυσκολεύεται να επιβιώσει, όποτε αναγκάζεται να γίνει μεταδοτικό.

«Χαλαρώσαμε σε μία φάση που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά, σε μια φάση έντονης αποκλιμάκωσης, μάλιστα χαλαρώσαμε αργότερα από άλλες όμορες με τις χώρες μας, που είναι επίσης τουριστικοί προορισμοί» σημείωσε ο καθηγητής, μιλώντας στο mega.

Όπως εξηγήθηκε, αυτό που συνέβη στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήταν ότι η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικών παραλλαγών της Όμικρον.

Αναφορικά με την 4η δόση, ο κ. Ο Βασιλακόπουλος επισήμανε πως η ωφέλειά της για τους άνω των 60 ετών είναι ξεκάθαρη και έχει αποδειχθεί με αντίστοιχες μελέτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βοηθά και τους νεότερους και τόνισε πως δεν κάνει κακό σε κανέναν.

«Θα μειώσει κατά 50% την πιθανότητα να κολλήσει, και σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να νοσήσει και να πεθάνει» προσέθεσε ο καθηγητής.

#ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ #ΤΕΤΑΡΤΗ_ΔΟΣΗ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΕΜΒΟΛΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yXvQS9o
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη