Χαμός και φωνές στη Βουλή, άναψε «φωτιές» ο Συρίγος με τον «μύθο του Πολυτεχνείου» (βίντεο)

Χαμός και φωνές στη Βουλή, άναψε «φωτιές» ο Συρίγος με τον «μύθο του Πολυτεχνείου» (βίντεο)

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μίλησε από τα κυβερνητικά έδρανα για «μύθο του Πολυτεχνείου» και άναψε «φωτιές» στη Βουλή με την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα.

Ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου «έλαβε στη μεταπολίτευση μυθικές διαστάσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, από τα κυβερνητικά έδρανα, ενώ αρνήθηκε τον ρόλο της εξέγερσης στην πτώση της Χούντας.

«Το «Η χούντα δεν τελείωσε το '73» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκε πολύ στα χρόνια του μνημονίου, με μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού να θεωρεί ότι η χούντα έπεσε το '73, ενώ συνεχίστηκε για ένα χρόνο με τον Ιωαννίδη», ανέφερε ο υφυπουργός πυροδοτώντας κύμα αντιδράσεων από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι «δεν υπήρξαν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις επί χούντας, αλλά μεμονωμένες ενέργειες κάποιων Ελλήνων» αλλά και πως «η χούντα δεν έπεσε λόγω της εσωτερικής αντιστάσεως», αλλά υπό το βάρος των ανομημάτων της και του Κυπριακού και εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης προς τους λαϊκούς αγώνες, έφθασε στο σημείο να περιγελάσει τις μεταπολιτευτικές λαϊκές αντιδράσεις κάνοντας λόγο «για μυθικές διαστάσεις του Πολυτεχνείου μετά το '74».

{https://twitter.com/nikos_sverkos/status/1547543712628183048}

«Γνωρίζετε ότι στη δικτατορία υπήρξαν μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις από κηδεία Παπανδρέου μέχρι και το 74, πέραν του Πολυτεχνείου. Υπήρξαν μαζικές διαδηλώσεις και συλλήψεις και ξερονήσια ή άνθρωποι που είχαν πάει στο εξωτερικό, που φυλάγανε τους ανθρώπους της Αριστεράς και όχι μόνο όλου του πολιτικού φάσματος. Η προσπάθειά σας και μάλιστα όντας υφυπουργός να ξαναγράψετε την ιστορία για εκείνη τη περίοδο είναι απαράδεκτη και ύβρις για την αίθουσα αυτή. Είναι απολύτως ανιστόρητο» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Παίρνοντας τον λόγο ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ, ανέφερε πως «Η αντίσταση στη χούντα ξεκίνησε αμέσως με την κήρυξή της και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες και πήρε πολλές μορφές και δεν ήταν μια στιγμή του Πολυτεχνείου. Αν νομίζετε πως με αυτού του είδους τις ανιστόρητες τοποθετήσεις θα βάλετε φρένο στους κοινωνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στο φοιτητικό κίνημα, είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι. Και να ξέρετε πως θα φουντώσουν αυτοί οι αγώνες ακόμα περισσότερο». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μάλιστα κάλεσε να μην σβηστούν από τα πρακτικά τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας.

#Άγγελος_Συρίγος #ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ #ΒΟΥΛΗ #ΝΙΚΟΣ_ΒΟΥΤΣΗΣ #ΠΑΦΙΛΗΣ #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/hVukEWH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη