«Με κλωτσούσαν και με φώναζαν τρα@λο και βρ@μ@π@υστα»- Ανοίγει ξανά η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού τρανς σε μπαρ

«Με κλωτσούσαν και με φώναζαν τρα@λο και βρ@μ@π@υστα»- Ανοίγει ξανά η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού τρανς σε μπαρ

Η άτυχη κοπέλα δέχτηκε επίθεση με μπουνιές και με μαχαίρι από τον ιδιοκτήτη του μπαρ και 5 θαμώνες. 

Ανοίγει ξανά η υπόθεση της βίαιας ρατσιστικής επίθεσης που είχε λάβει χώρα σε μπαρ της Εύβοιας το 2015. Η νεαρή κοπέλα, Σύλβια Κουρεντζή, γιόρταζε τα γενέθλιά της σε ένα μπαρ στα Ψαχνά Ευβοίας με δύο φίλους της όταν  ο ιδιοκτήτης του μπαρ μαζί με πέντε θαμώνες -ένας εκ των οποίων είχε τατουάζ τη σβάστικα- της επιτέθηκαν βίαια, προκαλώντας σωματική και ψυχολογική βλάβη. Η ίδια, μάλιστα δέχτηκε επίθεση με μπουνιές και με μαχαίρι.

Η 22χρονη τότε Σύλβια προχώρησε σε μήνυση, παρά την κακοποιητική και τρανσφοβική συμπεριφορά που αντιμετώπισε μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Το 2015 τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ήταν -ακόμη πιο- δύσκολο να αποδειχθούν, πολλώ δε μάλλον των τρανς ανθρώπων, αφού δεν είχε ακόμη περάσει το νομοσχέδιο της αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου.

Το χρονικό της άγριας επίθεσης στη νεαρή 

Όπως είχε αναφέρει τότε η νεαρή Σύλβια, μέσω του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών: «Εκείνος, έκανε αμέσως νόημα και ήρθε ο ιδιοκτήτης μαζί με άλλους πέντε. Οι τρεις εξ αυτών με έσπρωξαν βίαια πίσω και με κτύπησαν στο πρόσωπο με χαστούκια, με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να πέσω στο πάτωμα. Στη συνέχεια και όντας πεσμένη στο πάτωμα με κλωτσούσαν σε όλο μου το σώμα, ακόμη και στο πρόσωπο αποκαλώντας με «τρ@βελο» και «βρ@μ@π@υστα».

Και συνεχίζει: «Όταν ο φίλος μου προσπάθησε να τον σταματήσει, του επιτέθηκαν με μπουνιές και συνεχόμενα κτυπήματα. Ο ένας μάλιστα εκ των πέντε έβγαλε μαχαίρι και τον μαχαίρωσε με αυτό στο χέρι. Η φίλη μου ήρθε από την τουαλέτα, με σήκωσε και με έβγαλε έξω, ενώ παράλληλα ένας από την ομάδα των ατόμων που μας επιτέθηκαν έσπρωξε τον φίλο μου Β., από τις σκάλες.

«Βγαίνοντας από το κατάστημα σε άθλια κατάσταση, κάλεσα την αστυνομία ώστε να καταγγείλω την ρατσιστική επίθεση μίσους που δέχτηκα εγώ και ο φίλος μου και να προβώ στα νόμιμα κάνοντας μήνυση. Ο αστυνομικός που κατέφτασε, πήρε μόνο τον ιδιοκτήτη μαζί και αρνήθηκε να πάρει και τους υπόλοιπους πέντε εμπλεκόμενους που είχαν προβεί σε κακουργηματικές πράξεις εναντίον μας» σημείωσε η άτυχη νεαρή.

Η εκδίκαση θα γίνει αύριο, Τρίτη, στο Εφετείο της Χαλκίδας στις εννιά το πρωί.

Πηγή: In.gr

#ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ #ΤΡΑΝΣ #ΕΥΒΟΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IjrC0qG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη