Υπονοούμενα για εμπρησμό στη φωτιά στην Πεντέλη αφήνει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Υπονοούμενα για εμπρησμό στη φωτιά στην Πεντέλη αφήνει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Την ώρα που οι πολίτες σε Πεντέλη, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακα, Διώνη, Δασαμάρι μετρούν τις πληγές τους από τη φωτιά της Τρίτης  ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα για εμπρησμό.

Πιο αναλυτικά, δύο φωτιές ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Πεντέλη, ενώ η φωτιά στα Μέγαρα ξέσπασε ενώ είχε λήξει ο συναγερμός στη βορειοανατολική Αττική είπε ο Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «ενισχύοντας» και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού.

«Στο Νταού Πεντέλης υπάρχει συγκεκριμένο δασικό περιπολικό, όμως είχαμε αναφορές στα ανακριτικά γραφεία μας από τη διεύθυνση εγκλημάτων εμπρησμού στις 17:19 για σχεδόν δύο ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

«Ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα δυο μέτωπα τα οποία μας προβλημάτισαν. Το περιπολικό προσπάθησε να αντιδράσει σε πρώτο χρόνο, αλλά η φωτιά μεταδόθηκε πάρα πολύ γρήγορα λόγω του πολύ δυνατού ανέμου που κατεύθυνε την πυρκαγιά προς το Ντράφι» ανέφερε ο Γιάννης Αρτοποιός.

Αναφορικά με τη φωτιά στα Μέγαρα, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα μετά τη λήξη του συναγερμού στην Πεντέλη, όπου κατορθώθηκε να γίνει διαχειρίσιμη μέσα στο πρώτο οχτάωρο, ενώ στη συνέχεια ξέσπασαν τρεις διαφορετικές πυρκαγιές στη Σαλαμίνα.

«Προσπαθούμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές εν τη γενέσει τους, αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό. Αλλά και στο πεδίο της πρόληψης υπάρχει επαγρύπνηση με εναέριες επιτηρήσεις σε περιοχές με επίπεδο επικινδυνότητας 4» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

«Πρώτιστο μέλημά μας ήταν η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. Απομακρύναμε 85.000 με 90.000 κόσμο, μια ολόκληρη μεγάλη πόλη σε έναν δασικό – οικιστικό ιστό μαζί με τους συναδέλφους μας αστυνομικούς, ειδάλλως θα είχαμε πρόβλημα».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ενεργό μέτωπο στην επικράτεια, όμως έχουμε μια πυρκαγιά δύσκολη από προχθές στην Πεντέλη, που επιτηρούμε. Για το σκοπό αυτό, έχουμε δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που κάνουν διαβροχή στην ευρύτερη περιοχή για να μην έχουμε καμία αναζωπύρωση, ελέγχουμε την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Αν δεν σβήσει και το τελευταίο "καντηλάκι", και η τελευταία σπίθα, δεν πρόκειται να φύγουμε από την περιοχή» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Αρτοποιός.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΠΕΝΤΕΛΗ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6TmudQe
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη