Εφιαλτικό βράδυ στο Ρέθυμνο, ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και κατοίκων με τις φλόγες (βίντεο)

Εφιαλτικό βράδυ στο Ρέθυμνο, ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και κατοίκων με τις φλόγες (βίντεο)

Ολονύχτια ήταν η μάχη πυροσβεστών και όσων κατοίκων αψήφισαν τα μηνύματα του 112 για εκκένωωση, μένοντας για να συνδράμουν στην πυρόσβεση στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ρέθυμνο.

Έξι χωριά εκκενώθηκαν μεταξύ του απογεύματος της Παρασκευής και των ξημερωμάτων του Σαββάτου στο Ρέθυμνο καθώς η φωτιά στο Ρέθυμνο, η οποία ξεκίνησε από την Κρύα Βρύση, πέρασε στην Ορνέ και έφτασε μέχρι τις Μέλαμπες.

Η φωτιά έκαψε κατά τη διάρκεια της νύχτας καλλιεργήσιμες εκτάσεις ενώ έκανε ζημιά και στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος. Με το πρώτο φως της ημέρας το Σάββατο τα εναέρια μέσα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Η κατάσταση ήταν ελαφρώς βελτιωμένη. 

Κινδύνευσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

Στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου μεταφέρθηκε εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος ενώ βρισκόταν κοντά στους κατοίκους του Δήμου στα πύρινα μέτωπα, εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα. 

Εκεί, στο Κέντρο Υγείας, έλαβε τις πρώτες βοήθειες  και έφυγε για το σπίτι του από όπου όλο το βράδυ συντόνιζε τις επιχειρήσεις με τα μηχανήματα και τις υδροφόρες της περιοχής. «Δόξα τω Θεώ έκανα εισπνοές και ξαναγύρισα στο πύρινο μέτωπο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Κρύα Βρύση ώστε να συνδράμω τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού η φωτιά πέρασε πλέον και ευτυχώς καταφέραμε να μην καεί κανένα σπίτι», δήλωσε στο cretapost ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

«Βροχή» τα μηνύματα εκκενώσεων 

Η φωτιά, παρά την ολονύκτια υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών, δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί. Ένα μέτωπο σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ.Τσικαλά κατευθύνεται προς τα Ακούμια και ένα άλλο μέτωπο προς την Αγία Γαλήνη. Για το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Γαλήνης, όπου αυτή την ώρα υπάρχουν περίπου 5.000 άνθρωποι, ο κ.Ταταράκης εκφράζει την ανακούφισή του που η πορεία της φωτιάς ανακόπηκε και δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί το χωριό, καθώς όπως είπε θα επικρατούσε πανικός.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, χθες, δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μέλαμπες, Σαχτουρίων, Κρύα Βρύση, και Άγιος Γεώργιος δυτικά της Αγίας Γαλήνης. Νωρίτερα το απόγευμα είχε υπάρξει μερική εκκένωση του χωριού Ορνέ, από όπου και απομακρύνθηκαν 13 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι.

#ΡΕΘΥΜΝΟ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΚΡΗΤΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/lbwZpAd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη