-->

Ουκρανία: Τρεις νεκροί στο Χάρκοβο από νέα «τυφλά» χτυπήματα των Ρώσων

Ουκρανία: Τρεις νεκροί στο Χάρκοβο από νέα «τυφλά» χτυπήματα των Ρώσων

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 ακόμα τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικό βομβαρδισμό της πόλης Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Όλεχ Σινεχούμποφ.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, γνωστοποίησε στην εφαρμογή Telegram πως ο βομβαρδισμός έπληξε πολιτικές υποδομές περιλαμβανομένης μιας εμπορικής ιδιοκτησίας και ενός συνεργείου επισκευής ελαστικών.

«Αυτά είναι μέρη που δεν είχαν στρατιωτική σημασία», δήλωσε ο δήμαρχος Ίχορ Τερέχοφ, ο οποίος πρόσθεσε πως δύο παιδιά ηλικίας 4 και 16 ετών περιλαμβάνονται μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Πολλά βλήματα έπεσαν σε αυλές σπιτιών. Γκαράζ και αυτοκίνητα καταστράφηκαν επίσης, πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ένα ξεχωριστό συμβάν επλήγη ένα σχολείο καθώς και ένα κτίριο κατοικιών και οι διασώστες διέσωσαν μια 86χρονη γυναίκα από τα ερείπια, είπε. Δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος.

Η Βαλεντίνα Ποποβίτσουκ, μια 74χρονη κάτοικος, περιέγραψε πώς διασώθηκε από το κτίριο.

«Ξύπνησα στο κρεβάτι, είχα καλυφθεί από σκόνη. Πήγα στο μπάνιο για να πλυθώ και έπεσαν πάνω μου κι άλλα μπάζα και σκόνη», είπε και συνέχισε την αφήγησή της σε δραματικούς τόνους με τα εξής λόγια: «Είδα φώτα, τους προβολείς των διασωστών και άρχισα να φωνάζω "Είμαι ζωντανή, βγάλτε με έξω, σας παρακαλώ". Οι διασώστες μπήκαν στον διάδρομο, έριξαν την πόρτα και με έβγαλαν έξω».

Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους.

Το Χάρκοβο, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, υπέστη σφοδρούς βομβαρδισμούς στην αρχική φάση του πολέμου την οποία ακολούθησε μια περίοδος σχετικής ηρεμίας, όμως υφίσταται και πάλι βομβαρδισμούς τις τελευταίες εβδομάδες.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΧΑΡΚΟΒΟ #ΝΕΚΡΟΙ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eNGOzRI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->