Χαλαροί» το καλοκαίρι, τα δεδομένα που θα φέρουν πίσω την μάσκα από Σεπτέμβρη

Χαλαροί» το καλοκαίρι, τα δεδομένα που θα φέρουν πίσω την μάσκα από Σεπτέμβρη

«Όχι» στην επαναφορά της μάσκας το καλοκαίρι διαμήνυσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ τόνισε πως από τον Σεπτέμβρη είναι πιθανή η επαναφορά ορισμένων από τα μέτρα προστασίας.

Σε συνέντευξη του στα Πααπολιτικά 90.1 Fm, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, διέψευσε το ενδεχόμενο επαναφοράς μάσκας μέσα στο καλοκαίρι και εξήγησε τους λόγους που η κυβέρνηση θα επιμείνει στη  υποχρεωτικότητα της μάσκας σε ΜΜΜ. 

«Το να επανέλθει η μάσκα σε υποχρεωτικότητα πιστέψτε με δεν θα έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς ο βασικός τρόπος μετάδοσης πλέον είναι καθαρά οι εξωτερικοί χώροι που διασκεδάζει ο κόσμος. Στη χώρα μας τους θερινούς μήνες κλειστοί χώροι πλην των ΜΜΜ που ούτως ή άλλως είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, κλειστοί χώροι που να μεταδίδεται δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή» τόνισε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας την πρόοδο που παρατηρήθηκε στα κρούσματα κορωνοϊού, στις νεαρότερες ηλικίες, που κατακλίζουν τους ανοιχτούς χώρους διασκέδασης. 

Η σύσταση για μάσκα σε ΜΜΜ παραμένει- Τα σενάρια για επαναφορά σε κλειστούς χώρους από Σεπτέμβρη

«Τη σύσταση την έχουμε, οπουδήποτε υπάρχει κλειστός χώρος ή χώρος που έχει έντονο συνωστισμό και ειδικά στις ευάλωτες ομάδες συστήνουμε τη χρήση της μάσκας» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.
«Δεν θεωρούμε ότι στην παρούσα συγκυρία όπου κατά βάση η κινητικότητα είναι στους ανοιχτούς χώρους θα είχε νόημα να επαναφέρουμε μέτρα υποχρεωτικότητας. Παραμένουμε στα μέτρα της ισχυρής σύστασης και πραγματικά βλέπω ότι οι πολίτες οι οποίοι αισθάνονται ότι θέλουν να έχουν μια παραπάνω προστασία τους βλέπουμε όταν υπάρχει συνωστισμός να φοράνε μάσκα» συμπλήρωσε. Ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναφορά ορισμένων μέτρων από Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα είπε πως: «Πηγαίνοντας προς τους φθινοπωρινούς μήνες όπου πλέον υπάρχει και μεγαλύτερη μετάδοση υπό την έννοια ότι έχεις περισσότερους κλειστούς χώρους αλλά και ο καιρός δεν βοηθάει ιδιαιτέρως θα επανεξετάσουμε μέτρα αλλά η αρχική μας θέληση είναι να μην ξαναπάμε σε μέτρα όπως είχαμε συνηθίσει , θεωρούμε ότι πια είμαστε στο στάδιο της συνύπαρξης με την πανδημία πράγμα που σημαίνει ότι εμβολιαζόμαστε. Όσοι είναι πιο ευάλωτοι θα πρέπει να έχουν παραπάνω μέτρα προστασίας ακριβώς γιατί κινδυνεύουν περισσότερο όμως αυτό που λέτε εξαρτάται από δύο παράγοντες πρώτα από όλα σε τι κατάσταση θα είμαστε εμβολιαστική δηλαδή αν πράγματι θα έχουμε τα νέα εμβόλια τα οποία θα μπορούν να συμπεριλάβουν και τις τελευταίες μεταλλάξεις και αντίστοιχα στο τι κύμα θα έχουμε».

Τέλος, γνωστοποίησε τις προσπάθειες διεξαγωγής μιας καμπάνιας και από το υπουργείο Μεταφορών για τη χρήση της μάσκας.

#ΜΑΣΚΑ #ΠΛΕΥΡΗΣ #COVID19


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/DBosAL1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη