Στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων ο Μητσοτάκης: «Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός» (βίντεο)

Στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων ο Μητσοτάκης: «Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός» (βίντεο)

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων, μεταβαίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του συντονιστικού κέντρο για την πορεία των επιχειρήσεων στα πύρινα μέτωπα, με σημαντικότερο αυτή τη στιγμή αυτό της Σαλαμίνας και των Μεγάρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε δηλώσεις, ευχαριστώντας και αυτός με τη σειρά τους αρχικά όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν με με αυτοθυσία τη μάχη με τις φωτιές και τόνισε ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα σε όσους οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές.

Σε ερώτηση που έγινε στον πρωθυπουργό για τα αίτια της φωτιάς στην Πεντέλη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της πυροσβεστικής. Αλλά δεν αποκλείεται ο εμπρησμός».

Στυλιανίδης για Πεντέλη

Νωρίτερα και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμού άφησε ο Χρήστος Στυλιανίδης για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη (19/7) στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Στυλιανίδης στην έκτακτη ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει προκληθεί από βραχυκύκλωμα ή κεραυνό. «Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις φωτιές που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, δηλαδή αυτή που ξεκίνησε από την Πεντέλη, αυτή στη Βένιζα Μεγάρων, αλλά και στη Σαλαμίνα.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά στην Πεντέλη βρίσκεται σε ύφεση, ενώ μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Ωστόσο, η πυρκαγιά στα Μέγαρα είναι σε εκτάσεις δασικές και γεωργικές με ακαθάριστα λιόφυτα. Η φωτιά κινείται τόσο προς Αλεποχώρι, από το οποίο απέχει 5 χιλιόμετρα, όσο και προς Μέγαρα, ενώ πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Επιπλέον, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112 στο χωριό Παπαγιαννέικα, προς Μέγαρα.

Όσον αφορά τη Σαλαμίνα, καίνε ταυτόχρονα τρία μέτωπα -εκτός από το μεγάλο, στον λόφο Πατρίς, άλλα δύο σε διαφορετικές περιοχές του νησιού.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/BLsXiMR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη