-->

Λουκίδης: Πότε λήγει η φυσική και τεχνητή ανοσία στον κορονοϊό

Λουκίδης: Πότε λήγει η φυσική και τεχνητή ανοσία στον κορονοϊό

Η ανοσία, είτε φυσική, είτε τεχνητή έχει ημερομηνία λήξης, η οποία εκτιμάται πως είναι στους 6 μήνες σύμφωνα με τον πνευμονολόγο και καθηγητή Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στέλιο Λουκίδη.

Ο πνευμονολόγος και καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τις νέες μεταλλάξεις της Όμικρον.

Ο κ. Λουκίδης τόνισε αρχικά πως αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι το εμβόλιο είναι το μόνο μέσο θωράκισης ενάντια στον ιό και πως η ανοσία, είτε φυσική, είτε τεχνητή έχει ημερομηνία λήξης, η οποία εκτιμάται πως είναι στους 6 μήνες.

«Υπάρχει μια μεγάλη διασπορά αυτήν την περίοδο, η οποία έγκειται στην εποχή που διανύουμε, στο ότι δεν υπάρχουν μέτρα» δήλωσε ο γιατρός, και επισήμανε πως παρ' όλα αυτά οι νοσηλείες είναι δυσανάλογες της διασποράς και δεν παρατηρούνται οι πνευμονίες που βλέπαμε παλαιότερα.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως η μόλυνση σε επίπεδο αριθμών κινείται από τους νεότερους, αλλά σε επίπεδο νοσηλειών κατευθύνεται από τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Αναφορικά με τα συμπτώματα post – covid, ο κ. Λουκίδης είπε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες, η πρώτη είναι αυτή στην οποία τα συμπτώματα κρατάνε για έως 12 εβδομάδες και η δεύτερη στην οποία κρατάνε πολύ περισσότερο, ενώ υπάρχουν και ψυχολογικές συνέπειες.

#ΣΤΕΛΙΟΣ_ΛΟΥΚΙΔΗΣ #ΑΝΟΣΙΑ #ΕΜΒΟΛΙΟ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1SNgjPK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->