Έκτακτα μέτρα για καύσωνα: Ρίχνουν νερό στους δρόμους της Γαλλίας λόγω διεξαγωγής αγώνα ποδηλάτων

Έκτακτα μέτρα για καύσωνα: Ρίχνουν νερό στους δρόμους της Γαλλίας λόγω διεξαγωγής αγώνα ποδηλάτων

Σε τεράσια ταλαιπωρία υποβάλλονται οι ποδηλάτες στο Tour de France, με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες της ασφάλτου να δυσκολεύουν αφάνταστα τα περάσματα τους.

Παράπονα εκφράστηκαν την περασμένη Πέμπτη, 14 Ιουλίου, γεγονός που ανάγκασε τους διοργανωτές να λάβουν έκτακτα μέτρα, που είχαν ως στόχο την προστασία των ποδηλατών.

Με τον φόβο ότι το σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες που έφτασαν έως τους 40 βαθμούς Κελσίου και η θερμοκρασία της ασφαλούς που έσπευσε το ρεκόρ των 63 βαθμών Κελσίου, οι διοργανωτές αποφάσισαν να επιστρατεύσουν φορτηγά ψεκασμούς νερού.

«Σε συγκεκριμένα σημεία, η άσφαλτος θα ξεκινήσει να λιώνει, όχι φυσικά παντού, αλλά θα γίνει πολύ πιο μαλακή. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε ποια θα μπορούσε να είναι η κατάληξη για τους ποδηλάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ασφαλείας ,Andre Bancala, σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ειδικότερα, στους δρόμους ξεχύθηκε ένα κομβόι φορτηγών που ψέκασαν στους δρόμους περί τα 10.000 λίτρα νερού, «δροσίζοντας» με αυτόν τον τρόπο την καυτή άσφαλτο.

{https://twitter.com/DopAsh/status/1549296534528851971}

#ΓΑΛΛΙΑ #ΑΓΩΝΕΣ #ΠΟΔΗΛΑΤΑ #ΝΕΡΟ #ΚΑΥΣΩΝΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8bQTeSH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη