ΔΥΠΑ: Επαναλειτουργεί η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας στην Παλλήνη

ΔΥΠΑ: Επαναλειτουργεί η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας στην Παλλήνη

Με απόφαση της Διοίκησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), θα επαναλειτουργήσει από το σχολικό έτος 2022-2023 η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Παλλήνης.

Η λειτουργία της σχολής ανεστάλη το 2019 και πλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα λειτουργήσει με τις παρακάτω ειδικότητες:

  • Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας
  • Βοηθών Φαρμακείου
  • Κομμωτικής Τέχνης
  • Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών
  • Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων

Οι 51 ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ εφαρμόζουν από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).

Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητευόμενοι αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες σε 31 ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, ενώ η αμοιβή τους είναι 23,89 ευρώ για κάθε ημέρα μαθητείας στο χώρο εργασίας για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1993-2007 (15-29 ετών) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://ift.tt/Kv6Irpt

ΔΥΠΑ ΒΑΣΙΚΗ

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) της ΔΥΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ift.tt/zFxy60d

#ΔΥΠΑ #ΟΑΕΔ #ΠΑΛΛΗΝΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/H1ngUVI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη