Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για απώθηση μεταναστών (βίντεο)

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για απώθηση μεταναστών (βίντεο)

Σε μία νέα προκλητική ενέργεια, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές αρχές απώθησαν προς τα τουρκικά παράλια ομάδα μεταναστών, οι οποίοι κατευθύνονταν στο νησί της Ρόδου.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter, οι μετανάστες απωθήθηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα νότια της Μαρμαρίδας, όπου και διασώθηκαν από το τουρκικό Λιμενικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τ/υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB) το φουσκωτό που μετέφερε παράτυπους μετανάστες απωθήθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα από ελληνικά στοιχεία και το συμβάν καταγράφηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του τουρκικού Ναυτικού.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρεται ότι «όπως διαπιστώθηκε από UAV του Ναυτικού μας, το λαστιχένιο σκάφος που περιείχε παράτυπους μετανάστες μεταφέρθηκε από την κατεύθυνση της Ρόδου στις 24 Ιουλίου 2022 από το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και απωθήθηκε σε τουρκικό έδαφος, νότια του Bozburun στην Μαρμαρίδα».

{https://twitter.com/tcsavunma/status/1551496285101953024?s=20&t=gw3lEfQSR8ddzjptYtvfew}

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΕΛΛΑΔΑ #ΠΡΟΚΛΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/A1aXV9W
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη