-->

Ρωσία: Ζωγράφιζε και...διένειμε πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο αλλά αθωώθηκε

Ρωσία: Ζωγράφιζε και...διένειμε πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο αλλά αθωώθηκε

Η  Ρωσίδα εικαστικός, που αντιμετώπιζε ποινή τριετούς φυλάκισης για τα σκίτσα της που αναπαριστούν γυμνές γυναίκες, αθωώθηκε σε μια σπάνια δικαστική νίκη για μια ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Η Γούλια Τσβέτκοβα συνελήφθη το 2019 και κατηγορήθηκε για διανομή πορνογραφικού υλικού αφού ανήρτησε σκίτσα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο σειράς έργων με στόχο να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εικόνα του σώματος στα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε ξένος πράκτορας και πέρασε τέσσερις μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό, σε μια κίνηση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της συνδέεται με τον ακτιβισμό και την εκστρατεία για θέματα φεμινισμού και τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+.

Η ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial αναγνώρισε τη Τσβέτκοβα ως πολιτική κρατούμενη και ζήτησε την απελευθέρωσή της.

Πως αθωώθηκε

Σήμερα, δικαστήριο στην πόλη Κομσομόλσκ στον Αμούρ, στην ανατολική Ρωσία, αθώωσε την Τσβέτκοβα, σύμφωνα με κανάλι στο Telegram που έστησαν υποστηρικτές της. Τον περασμένο μήνα εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση.

«Η τριετής δοκιμασία έληξε με νίκη για την υπεράσπιση», ανέφεραν υποστηρικτές της Τσβέκτοβα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαστε χαρούμενοι, αλλά όχι εντελώς ακόμα. Η εισαγγελία έχει 10 ημέρες για να υποβάλει έφεση».

Πρόκειται για μια σπάνια εξέλιξη για μια Ρωσίδα ακτιβίστρια, σε μία χώρα όπου πάνω από το 99% των υποθέσεων που οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες καταλήγουν σε καταδίκη.

Με τη στήριξη της υπερσυντηρητικής Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ψηφίσει σειρά νόμως την τελευταία δεκαετία για να περιορίσει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και να προστατεύσει τις «παραδοσιακές αξίες», όπως τις χαρακτηρίζει.

#ΡΩΣΙΑ #ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ #ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ #ΛΟΑΤΚΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xQVhXKm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->