Καβάλα: Οι Σέρβοι έδωσαν τον επίσημο κατάλογο με τα πυρομαχικά που μετέφερε το «Αντόνοφ»

Καβάλα: Οι Σέρβοι έδωσαν τον επίσημο κατάλογο με τα πυρομαχικά που μετέφερε το «Αντόνοφ»

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο γύρω από το είδος των πυρομαχικών που μετέφερε το μεταγωγικό αεροπλάνο «Αντόνοφ» που συνετρίβη στην Καβάλα.

Τη στιγμή που οι τοπικές Αρχές αναμένουν το πρώτο πόρισμα από το ειδικό κλιμάκιο βιολογικού κινδύνου του Στρατού, οι Σέρβοι έδωσαν αναλυτικά στοιχεία στην Ελλάδα για το φορτίο του «Αντονοφ».

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir - εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,
  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και
  • φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.

Για την πλήρη λήξη συναγερμού αναμένεται το πόρισμα του Ειδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) που μεταβαίνει στο σημείο.

«Νόμιμη η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών»

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε πως μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο 'Αμυνας του Μπαγκλαντές. Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου 'Αμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Στεφάνοβιτς.

 

#ΚΑΒΑΛΑ #ΣΕΡΒΙΑ #ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ_ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rKEHnie
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη