Δραματικές στιγμές στη Βρίσα: Με δάκρυα στα μάτια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (βίντεο)

Δραματικές στιγμές στη Βρίσα: Με δάκρυα στα μάτια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (βίντεο)

Οι σεισμοπαθείς κάτοικοι του χωριού Βρίσα της Λέσβου - πέντε χρόνια μετά το φονικό σεισμό - εκκένωσαν ξανά τα σπίτια τους, όσα δηλαδή από αυτά είχαν καταφέρει να επισκευάσουν.

Καλή φαίνεται πως είναι πλέον η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Λέσβου, όπου νωρίτερα οι μεγάλες διαστάσεις που έλαβε η φωτιά - μετά από αναζωπύρωση - οδήγησε στην προληπτική εκκένωση δύο οικισμών και συγκεκριμένα της Βρίσας και του Σταυρού

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά αρκετές μικρές εστίες που χρειάζονται δουλειά.

Το μεσημέρι, ωστόσο, δραματικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στη Βρίσα, με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν πως κιδυνεύουν και πάλι να χάσουν τα σπίτια τους.

Οι σεισμοπαθείς κάτοικοι του χωριού, πέντε χρόνια μετά το φονικό σεισμό εκκένωσαν ξανά τα σπίτια τους, όσα από αυτά επισκεύασαν για να επιστρέψουν.

Με μια σακούλα πράγματα εγκατέλειψαν ξανά τα σπίτια τους ελπίζοντας ότι η πύρινη λαίλαπα θα ηττηθεί από το πείσμα όσων επιχειρούν εκεί.

Σημειώνεται πως λίγο αργότερα εκκενώθηκε προσωρινά με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κι ο οικισμός του Σταυρού στο βορειοανατολικό άκρο του μετώπου της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.

#ΦΩΤΙΑ #ΛΕΣΒΟΣ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gOYZqud
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη