Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες στο Δήμος Αγίου Βασιλείου, εκκένωθηκε προληπτικά οικισμός

Ρέθυμνο: Μάχη με τις φλόγες στο Δήμος Αγίου Βασιλείου, εκκένωθηκε προληπτικά οικισμός

Το έργο των Πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να κληθεί και αεροσκάφος από την Αθήνα στο σημείο.

Τιττάνια μάχη δίνουν οι άνδρες της πυροσβεστικής σε μια προσπάθεια να περιορίσουν μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρη, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.

Τα μέτωπα που «καίνε»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά «καίει» σε χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ, ενώ διατάχθηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού Ορνέ, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Τατάρακης, η φωτιά βρίσκεται 50 μέτρα έξω από τον οικισμό».

Στέλνει αεροσκάφος η Αθήνα

Στο σημείο ήδη επιχειρούν δυο ελικόπτερα ενώ υπάρχουν επαφές με την Αθήνα για το ενδεχόμενο να κληθεί και αεροσκάφος στο σημείο.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών είναι τιτάνια προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί εντός του οικισμού και να αποφευχθούν τα χειρότερα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρέθυμνου, ενώ σπεύδουν και Πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο.

#ΡΕΘΥΜΝΟ #ΦΩΤΙΑ #ΔΗΜΟΣ_ΑΓΙΟΥ_ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/K4jSQEp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη