-->

Πέτρος Φιλιππίδης: Νέα μαρτυρία για τον ηθοποιό, «δεν θα δεις θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο»

eurokinissi

Παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη (προσήλθε στο δικαστήριο χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών, αφού έχει αποφυλακιστεί με όρους και εγγύηση) συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 27 Ιουλίου, κατέθεσε στενός φίλος της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία έχει μηνύσει τον ηθοποιό ότι τη βίασε στο θέατρο ΗΒΗ το 2008.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μάρτυρας στις εξετάσεις της θεατρικής σχολής είχε παρακολουθήσει τη διαδικασία και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε να συναντηθεί με την καταγγέλλουσα για να τη συγχαρεί.

Όπως αναφέρει ο μάρτυρας, ο ηθοποιός και η καταγγέλλουσα βρέθηκαν μόνοι στα γραφεία και ο πρώτος είχε εμφανή ερωτική διάθεση.

«Εκείνη θέλησε να φύγει από το χώρο, όμως την εμπόδισε, την έσπρωξε σε τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Η Α. είχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενος θύμωσε και την άφησε» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Όπως είπε ο ίδιος, του το εκμυστηρεύτηκε η καταγγέλλουσα σε κατ' ίδιαν συνάντηση. «Δε θα ξεχάσω το βλέμμα της» συμπλήρωσε.

Ο φίλος της καταγγέλλουσας υποστήριξε ότι ο Φιλιππίδης συνέχιζε να την καλεί στο τηλέφωνο.

«Δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με έναν τόσο εδραιωμένο άνθρωπο στο χώρο γιατί δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχε. Το Σεπτέμβριο δέχτηκε τηλεφώνημα από τη βοηθό του για τη δουν για ένα ρόλο. Της είπα να πάει γιατί εκείνος ήταν ο υπαίτιος για κάτι κακό. Έπρεπε να συνεχίσει επαγγελματικά και να αγνοήσει αυτό που έγινε, δυστυχώς ήταν μια εδραιωμένη αντίληψη, ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις καταγγέλλουμε και τις προσπερνάμε».

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας, κατά τη δεύτερη συνάντηση η φίλη του δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό.

«Μου είπε στο τηλέφωνο πως δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά και πως δε θα βγει τίποτα από αυτό. Αποφάσισε να φύγει και να μη διεκδικήσει το ρόλο. Ντρέπομαι γι' αυτό που θα πω, αλλά της είπα να μείνει και να διεκδικήσει το ρόλο.

Ο Φιλιππίδης την πήρε μετά από μέρες τηλέφωνο και της μιλούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Είχαν έντονη συζήτηση. Εκείνη του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του κι εκείνος εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο».

Πρόεδρος: Στο ΣΕΗ δεν ανέφερε το πρώτο περιστατικό, ούτε στον εισαγγελέα. Γιατί δεν το ανέφερε;
Μάρτυρας: Ήταν ένα γεγονός που τη σόκαρε τόσο βαθιά που προσπάθησε να το απωθήσει. Ήταν η πρώτη φορά, στο πρώτο είχε «παγώσει». Ήταν αυτές οι περιγραφές που ακούμε ότι σου συμβαίνει μια ληστεία και παγώνεις. Στο δεύτερο περιστατικό ήταν διαφορετική η αίσθηση που μου έδωσε εμένα.
Πρόεδρος: Για ποιο λόγο δέχτηκε να πάει και δεύτερη φορά στον κατηγορούμενο; Ρωτάω γιατί οι άλλες καταγγέλλουσες είπαν ότι δεν θα συνεργαζόντουσαν μαζί του ξανά.
Μάρτυρας: Ο Φιλιππιδης ήταν ένας άνθρωπος που θα τον συναντούσε πολλές φορές μπροστά της. Η νοοτροπία που υπήρχε ήταν ότι στο θέατρο ματώνουμε, κάνουμε οποιαδήποτε θυσία, ανεξάρτητα από τι μας συμβαίνει ψυχικά ή σωματικά.
Πρόεδρος: Τι σημαίνει ματώνω;
Μάρτυρας: Οποιαδήποτε θυσία. Πήγε και με τη σύμφωνη γνώμη τη δίκη μου και πίστευε πως δεν θα συμβεί ξανά.

Η εισαγγελέας ζήτησε από τον μάρτυρα να εξηγήσει τι εννοεί με τη φράση «στο θέατρο ματώνουμε με οποιαδήποτε θυσία» και ρώτησε αν στη θυσία περιλαμβάνεται και ο βιασμός, με το μάρτυρα να απαντά: «Δε γνωρίζαμε ότι πρόκειται για βιασμό και το καταλάβαμε τώρα».

Εισαγγελέας: Δεν έχει σημασία που υπάγεται νομικά η πράξη.
Μάρτυρας: Το σκεπτικό ήταν ότι βρίσκουμε τη δύναμη να το ξεπεράσουμε.
Εισαγγελέας: Μιλάμε για εισχώρηση στη γενετήσια ζωή. Έχετε την ίδια θεώρηση ακόμα;
Μάρτυρας: Σήμερα ντρέπομαι για τη θεώρηση που είχα τότε. Ήμουν 21 και τώρα 35.
Εισαγγελέας: Μιλήσατε για πάγωμα. Σε δεύτερο χρόνο όταν αποφασίζει να καταγγείλει τα γεγονότα στο ΣΕΗ;
Μάρτυρας: Το 2021 είχε πάει μέσα σε όλο αυτό που συνέβαινε τότε για να καταθέσει τη δίκη της εμπειρία. Κατέθεσε όσα μπορούσε να διαχειριστεί ψυχικά.
Εισαγγελέας: Όταν πήγε στον εισαγγελέα ήταν το ίδιο;
Μάρτυρας: Πιστεύω ναι. Δεν το έχουμε συζητήσει.

#ΠΕΤΡΟΣ_ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ #ΜΑΡΤΥΡΙΑ #ΔΙΚΗ #ΗΘΟΠΟΙΟΣ #ΒΙΑΣΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/N0gnrZv
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->