Κινδύνεψε η ζωή πυροσβεστών που επιχειρούσαν στις φωτιές -«Τους σώσαμε τελευταία στιγμή» (βίντεο)

Κινδύνεψε η ζωή πυροσβεστών που επιχειρούσαν στις φωτιές -«Τους σώσαμε τελευταία στιγμή» (βίντεο)

Για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας για τις φωτιές, που είναι σε εξέλιξη στην επικράτεια.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, ό,τι είναι δυνατό», είπε, μιλώντας στον Σκάι.

Όπως τόνισε, κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών κινδύνεψε η ζωή τριών πυροσβεστών. «Τους σώσαμε τελευταία στιγμή», είπε.

«Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα, και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση», είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Οσον αφορά στη φωτιά στη Λέσβο, σημείωσε ότι «έχουν διατεθεί επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα στη χώρα, και τα εναέρια μέσα έχουν επιχειρήσει πολύ πέρα από την ασφάλεια των πτήσεων».

«Δεν είναι F-16 τα εναέρια, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες», υπογράμμισε.

«Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε όλα τα μέτωπα είναι δύσκολο καλοκαίρι, βλέπετε τι γίνεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

#ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Cpxq17S
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη