Επίσημη παραδοχή από τη Σερβία για μεταφορά πυρομαχικών προς το Μπαγκλαντές - Και εισαγγελέας στις έρευνες για το «Αντόνοφ»

Επίσημη παραδοχή από τη Σερβία για μεταφορά πυρομαχικών προς το Μπαγκλαντές - Και εισαγγελέας στις έρευνες για το «Αντόνοφ»

Πτήση από το Βελιγράδι με προορισμό το Μπαγκλαντές,μεταφέροντας11,5 τόνους πυρομαχικών, πραγματοποιούσε το μοιραίο Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα, σύμφωνα με τις σερβικές αρχές, που επιβεβαίωσαν πως οι επιβαίνοντες που σκοτώθηκαν ήταν οκτώ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου ο εισαγγελέας Εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων για τα αίτια πτώσης του αεροσκάφους.

Σερβικά ΜΜΕ αναμεταδίδουν απ΄ό χθες ρεπορτάζ ελληνικών ΜΜΕ, κυρίως από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το βέβαιο είναι ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε χθες βράδυ από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις, στη νότια Σερβία.

Σύμφωνα με ιστότοπους σερβικών ΜΜΕ, αυτόπτες μάρτυρες που ζουν κοντά στο αεροδρόμιο της Νις ανέφεραν ότι είδαν το αεροσκάφος να απογειώνεται χθες βράδυ. Κάποιοι είπαν ότι τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι «είχε κάπως ανώμαλη πορεία». Η εφημερίδα Πολίτικα αναφέρει ότι «το αεροπλάνο ανήκε σε ιδιωτική αμερικανική εταιρεία και ήταν καταχωρημένο στην Ουκρανία».

Πολλά είναι τα ερωτήματα που θέτουν τα σερβικά ΜΜΕ, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν διαθέτουν μεταγωγικά Antonov An-12.

Η άλλοτε Γιουγκοσλαβία είχε αγοράσει δύο An-12, ωστόσο ένα συνετρίβη έξω από τη Γερεβάν (Αρμενία) τη 12η Δεκεμβρίου 1988, ενώ το δεύτερο πουλήθηκε επίσης το 1998 σε βουλγαρική ιδιωτική εταιρία αερομεταφορών.

#ΣΕΡΒΙΑ #ΚΑΒΑΛΑ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ_ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/umVBo8v
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη