Κούγιας: Η αναστολή δεν επιδέχεται έφεση, δεν θα μπει στη φυλακή ο Λιγνάδης

Κούγιας: Η αναστολή δεν επιδέχεται έφεση, δεν θα μπει στη φυλακή ο Λιγνάδης

Τις ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στήριξε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας,  τονίζοντας ότι αυτές «είναι απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη δικαστική απόφαση».

«Απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Λιγνάδη» χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ο συνήγορος του καταδικασμένου για δύο βιασμούς πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του.

Ο Αλέξης Κούγιας στην κατακλείδα της ανακοίνωσής του, ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και σε περίπτωση έφεσης της εισαγγελίας, η τελευταία δεν θα αφορά τη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση. Κάτι που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από την απόφαση της εισαγγελίας σχετικά με την άσκηση έφεσης για την υπόθεση (που θα μπορούσε να αφορά καταδίκες – αθωώσεις και ποινές επί των καταδικών) ο Δημήτρης Λιγνάδης θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι και το τέλος της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Αναλυτικά, η νέα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη έχει ως εξής:

«Η τεράστια νομική προσωπικότητα που εκπροσώπησε τους δύο δήθεν βιασθέντες, για τους οποίους ο Δημήτριος Λιγνάδης αθωώθηκε, αυτός που επί 18 μήνες καταρράκωσε το τεκμήριο αθωότητος του κου Λιγνάδη, αυτός που οδηγείται κατηγορούμενος για πλαστογραφία με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την παντελή έλλειψη σεβασμού στη δικαστική απόφαση και κυρίως στους Τακτικούς Δικαστές, σε συνέντευξη στην αγαπημένη του κα Ναταλί Χατζηαντωνίου, αυτή που κατά τον εντολέα μου, με έναν ερωτοχτυπημένο σκηνοθέτη, κατασκεύασαν όλη τη σκευωρία εις βάρος του κου Λιγνάδη, τόλμησε να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο, αποδεικνύοντας την άγνοιά του επί βασικών θεμάτων ποινικού δικαίου, ότι δήθεν εάν ασκήσει έφεση για το οιοδήποτε μέρος της δικαστικής αποφάσεως η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών κα Γκανέ, αυτομάτως ο κ. Λιγνάδης θα επιστρέψει στη φυλακή.

Αυτές τις νομικές ανοησίες διέδιδαν επί 18 μήνες ο συγκεκριμένος και το συνεργείο των κατασκευαστών της σκευωρίας και δηλητηρίασαν την κοινή γνώμη, ώστε να φτάσουμε στο οξύμωρο σχήμα, οι τρεις κυρίες Ένορκοι να παραπλανηθούν και να καταδικάσουν τον κο Λιγνάδη με μια αμφιλεγόμενη απόφαση, ως προς το καταδικαστικό της σκέλος, το οποίο θα καταρρεύσει παμψηφεί στην κατ' έφεση δίκη, όπως έχουν καταρρεύσει και άλλες αυτού του επιπέδου καταδικαστικές αποφάσεις, γι' αυτό άλλωστε και το Δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε, μέχρι να εκδικασθεί η έφεση του κου Λιγνάδη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Δυστυχώς, το συνεργείο με τους «Μουτζαχεντίν» που διαθέτει στο χώρο της τέχνης, αγνοεί παντελώς τις δύο πολύ σκληρές ανακοινώσεις της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων που εκθειάζουν τις κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες των Τακτικών Δικαστών σε συνδυασμό με την απόλυτη ακεραιότητα και εντιμότητά τους, και με επικεφαλής δύο εφημερίδες, εκ των οποίων η μία είναι ιστορική της Αριστεράς, συνεχίζουν επιθέσεις τόσο εναντίον του κου Λιγνάδη όσο και εμού προσωπικά.

Αυτή η οργανωμένη πολιτισμική και πολιτιστική υποκουλτούρα, η οποία έχει ως πρωταγωνιστές τις ίδιες φανατισμένες «δημοσιογράφους» που παραπληροφόρησαν επί πέντε μήνες τον ελληνικό λαό για τον εξευτελισμό και τη γελοιοποίηση στο Δικαστήριο των δήθεν βιασθέντων (που θέλω να τονίσω ότι κανείς από αυτούς δεν ήταν παιδί, αφού όλοι ήταν μεγαλύτεροι των 18 ετών και ο ένας 42 ετών, ήταν ακραίοι ομοφυλόφιλοι που κάθε βράδυ σύχναζαν στα πιο ακραία γκέι μπαρ της Αθήνας, πριν οι δύο από αυτούς γνωρίσουν τον κο Λιγνάδη και οι οποίοι έκαναν αγώνα, για να τον γνωρίσουν), είναι ό,τι πιο επικίνδυνο έχει εμφανιστεί στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης μετά τον εμφύλιο πόλεμο και τις θυσίες ζωής πραγματικών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων ηθοποιών και δημοσιογράφων που κατέστησαν τις γνώμες αυτού του κύκλου ανθρώπων σημαντικές για τη Δημοκρατία και την κοινωνία.

Οι δύο σκληρές απαντήσεις της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων που εκφράζουν το σύνολο των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων για την προσπάθεια χειραγώγησης των δικαστικών αποφάσεων, είναι η απόλυτη απάντηση τόσο σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία και την κοινωνία ανθρώπους, όσο και σε συγκεκριμένους πολιτικούς, πχ αυτόν που στην Κρήτη ήταν μόνιμος μάρτυρας υπερασπίσεως στα Δικαστήρια, αλλά και σε αγράμματους σε επίπεδο ποινικού δικαίου και στυγνούς συκοφάντες δικηγόρους που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ουσιαστικά και νομικά απαλλακτική δικαστική απόφαση για τον κο Λιγνάδη.

Και για να τελειώνουμε, το άρθρο 497 παρ.8 ΚΠΔ, επειδή πρόκειται περί δικονομικής και όχι ουσιαστικής νομικής διάταξης, δεν επιδέχεται εφέσεως και ουδέποτε μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή ο κ. Λιγνάδης, ακόμη και αν ασκηθεί έφεση στην απόφαση».

#ΑΛΕΞΗΣ_ΚΟΥΓΙΑΣ #ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΛΙΓΝΑΔΗΣ #ΦΥΛΑΚΗ #ΒΙΑΣΜΟΙ #ΚΑΤΑΔΙΚΗ #ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7sFOul6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη