Πισπιρίγκου: «Μίνιμουμ» τέσσερις οι διώξεις, αύριο το υπόμνημα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Πισπιρίγκου: «Μίνιμουμ» τέσσερις οι διώξεις, αύριο το υπόμνημα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Αύριο θα κατατεθεί το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου που θα αντικρούει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα, όσον αφορά την ποινική μεταχείριση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας κι ενώ ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος της για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pelop.gr, είτε την τρέχουσα, είτε το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, οι δύο εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριανός και Απόστολος Ανδρέου θα δώσουν τέλος στην εκκρεμότητα που αφορά τον τρόπο που έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα και η Ιριδα.

Αναμένεται, δηλαδή, η άσκηση δύο ακόμη διώξεων για ανθρωποκτονία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σύμφωνα τουλάχιστον με την «υπόδειξη» του ιατριδικαστικού πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα και των επιβαρυντικών μαρτυρικών καταθέσεων δεκάδων γιατρών και νοσηλευτών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές της «Π» οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, έχοντας μελετήσει σε βάθος το υλικό της προκαταρτικής εξέτασης έχουν εκτιμήσει, ότι ανάμεσα στους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, ο μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας αφορά τον πρώτο, επειδή η Μαλένα είχε παθολογικό ιστορικό.

Παράλληλα, οι κύριοι Ελευθεριανός και Ανδρέου, φέρονται να μην έχουν αφήσει έξω από το κάδρο των ενδεχόμενων ευθυνών για την τραγική κατάληξη των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, και άλλα δύο πρόσωπα.

Ανεξάρτητα από τον χρόνο της πιθανής άσκησης διώξεων και της επιλογής των Ανακριτών, η διαδικασία των καταθέσεων «πάει» για Σεπτέμβριο, αφού ο Αύγουστος είναι μήνας δικαστικών διακοπών και διεκπεραιώνονται μόνο κατεπείγουσες υποθέσεις (αυτόφωρα και αν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής).

Βέβαια, λόγω του έκδηλου κοινωνικού ενδιαφέροντος, ισχύει θεωρητικά το ενδεχόμενο της εξαίρεσης, ωστόσο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Αύριο καταθέτει το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, αύριο θα κατατεθεί το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου που θα αντικρούει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Το υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» δεν πρόκειται να είναι μακροσκελές. Ο συνήγορος υπεράσπισης Οθων Παπαδόπουλος μιλώντας στην «Π» έκανε λόγο για «αόριστη στη βάση της κατηγορία». Ειδικότερα, επισήμανε ότι στην άσκηση της συμπληρωματικής δίωξης υπάρχει η παραδοχή ότι «η απόπειρα έγινε χωρίς εγνωσμένο τρόπο δράσης».

Και ολοκληρώνει:

«Η Τζωρτζίνα μιλούσε, έλεγε ότι πονούσε και αν η μητέρα της είχε επιχειρήσει οτιδήποτε σε βάρος της, υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα και άλλα άτομα δίπλα της και θα είχε πει ότι προσπαθούσε να την βλάψει η κ. Πισπιρίγκου. Εν τέλει πρόκειται για μία δίωξη που πάσχει και με επιχειρήματα και στοιχεία θεωρούμε ότι δεν θα σταθεί στο ακροατήριο…».

#ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΠΑΤΡΑ #ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ #ΙΡΙΔΑ #ΜΑΛΕΝΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bOtw9z6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη