Ενημέρωση από την εφορία αλα... τράπεζα: Εφαρμογή για πληρωμές, επιστροφές, συμψηφισμούς

Ενημέρωση από την εφορία αλα... τράπεζα: Εφαρμογή για πληρωμές, επιστροφές, συμψηφισμούς

Σε λειτουργία βρίσκεται η νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ για τους φορολογούμενους, η «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού», τι είναι και πώς λειτουργεί.

Ειδικότερα η «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού» είναι κάτι αντίστοιχο με την ενημέρωση της κίνησης λογαριασμού ανά μήνα που δίνουν οι τράπεζες.

Κάθε φορολογούμενος μπορεί να μπαίνει και να ενημερώνεται στην σελίδα myaade.gov.gr της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Οφειλές, Πληρωμές, Επιστροφές».

Η ενημέρωση του φορολογούμενου γίνεται κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα για τις κινήσεις του προηγούμενου μήνα και αφορά:

  • Τις πληρωμές
  • Τις επιστροφές
  • Τους συμψηφισμούς
  • Τις τυχόν διαγραφές
  • Πρόστιμα για πληρωμές με μετρητά

Επιτρέπεται η πληρωμή με μετρητά για ποσά έως 500 ευρώ. Για μεγαλύτερα ποσά οι πληρωμές γίνονται ή με κάρτα ή με τραπεζικό λογαριασμό.

Για πληρωμές με μετρητά όταν η συναλλαγή υπερβαίνει τα 500 ευρώ επιβάλλονται πρόστιμα. Υπάρχει ποινολόγιο και για τους ιδιώτες και για τους επαγγελματίες, είπε o φοροτεχνικός Γιάννης Χατζησαλάτας μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

#ΑΑΔΕ #GOV_GR #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/p50mXWx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη