Τα αξιοσημείωτα τετ-α-τετ του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Bundestag

Eurokinissi

Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις που δοκιμάζουν την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητα της, αναμένεται η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Βερολίνο, το διήμερο 6-7 Ιουλίου.

 Ο πολυσχιδής υπουργός συνεχίζει τη δράση του με επίκεντρο τα θέματα της Ε.Ε, ενώ εντός του Ιουλίου θα πραγματοποιήσει και άλλες στοχευμένες επισκέψεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στη διάρκεια της παραμονής του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει την ευκαιρία απευθείας συνομιλιών με σημαντικά στελέχη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, αλλά και πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης, της διαδικασίας για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε, αλλά και των έντονων συζητήσεων για το επέκεινα στην Ευρώπη. Είναι μια πρώτη τάξεως ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να αναδείξει εκ νέου το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων απέναντι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πέρα από κάθε αμφιβολία καταγράφουν και διμερή ζητήματα, τη στιγμή που Αθήνα και Βερολίνο διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα σημαντικών προκλήσεων και μεταβολών, η ελληνική πλευρά είναι παρούσα με εποικοδομητική διάθεση, με συνεισφορά για την διασφάλιση ενός βιώσιμου ευρωπαϊκού μέλλοντος και με τη βεβαιότητα, ότι η Ε.Ε χρειάζεται να απαντήσει ολιστικά στα βαθιά πολιτικά διλήμματα της τρέχουσας δεκαετίας.

#ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ_ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ #Bundestag


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/lHDraKg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη