-->

Οικονόμου για επέτειο δημοψηφίσματος: «Τυχοδιωκτικοί χειρισμοί που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού»

Οικονόμου για επέτειο δημοψηφίσματος: «Τυχοδιωκτικοί χειρισμοί που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού»

Στην... επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015 επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε τα εξής: «Μιας και μας απασχολούν τα έργα και ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θέλω να υπενθυμίσω ότι αύριο 5 Ιουλίου συμπληρώνονται επτά χρόνια από το δημοψήφισμα παρωδία που οργάνωσε η πλέον ανεύθυνη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη μεταπολιτευτική μας ιστορία. Ένα δημοψήφισμα που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, αφού το «όχι» της κάλπης, προϊόν στυγνής κοροϊδίας των Ελλήνων και των Ελληνίδων, μέσα σε λίγες ώρες μετατράπηκε σε «ναι». Ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς τυχοδιωκτικών χειρισμών που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και στοίχισαν ακριβά σε όλους τους Έλληνες, αφού όλοι μας επιβαρυνθήκαμε με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Και όλα αυτά όχι επειδή ο κ. Τσίπρας διακατεχόταν από «αυταπάτες», όπως αργότερα προσπάθησε να δικαιολογηθεί.

Οι αποκαλύψεις στενών του συνεργατών και τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας είχε σαφές σχέδιο άλωσης του Πολιτεύματος και των Θεσμών, για να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-παρία και να επιβάλλει ένα τριτοκοσμικού τύπου αυταρχικό καθεστώς, σαν και αυτά που συνέχιζε να θαυμάζει. Ευτυχώς, φάνηκε ότι οι βάσεις του Πολιτεύματός μας, αλλά και η Ε.Ε., στην οποία η Νέα Δημοκρατία ενέταξε την Ελλάδα, ήταν τόσο ισχυροί κυματοθραύστες που ανέκοψαν το σχέδιο του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως «ουδέποτε, στη μεταπολιτευτική ιστορία μας, η χώρα υπέστη τόσο μεγάλο οικονομικό κόστος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και ουδέποτε βρέθηκε τόσο κοντά στο απόλυτο χάος και την ολική καταστροφή. Μόνο το κλείσιμο των τραπεζών, με απόφαση του κ. Τσίπρα, είχε ως αποτέλεσμα να εξαϋλωθεί η μετοχική τους αξία και να χάσουν το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοι πάνω από 18 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, εκείνες τις ημέρες υπέστη καθίζηση το Χρηματιστήριο, γονάτισαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολλαπλασιάστηκαν τα λουκέτα, έχασαν τη δουλειά τους χιλιάδες συμπολίτες μας. Κι έτσι το συνολικό οικονομικό κόστος για τη χώρα έφτασε σύμφωνα με εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων όπως τα 100 δισ. ευρώ. Και όλα αυτά επειδή οι Δον Κιχώτες του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή πάλευαν με ανεμόμυλους και φαντασιώνονταν ότι θα υπέτασσαν όλο τον πλανήτη στις δικές τους επιδιώξεις.

Ενώ ο κ. Τσίπρας επαίρετο ότι θα έσκιζε τα μνημόνια, έφερε νύχτα μεσάνυχτα ένα τρίτο αχρείαστο και πιο επώδυνο μνημόνιο, που πλήρωσαν πανάκριβα οι πολίτες, με 29 επιπλέον φόρους και δραματικές περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Κι ενώ η χώρα θα μπορούσε μέχρι το Καλοκαίρι του 2015 να έχει βγει από τα μνημόνια, παρέμεινε εκεί για άλλα τέσσερα χρόνια».

«Σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη»

Ο κ. Οικονόμου δεν παρέλειψε να εξιστορήσει γεγονότα που κατά την άποψή του, οδηγούσαν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε τα εξής: «Η αρχή του δράματος είχε ξεκινήσει με αναζητήσεις δανεικών από τη Ρωσία και την Κίνα, οι οποίες τους έκλεισαν την πόρτα κατάμουτρα όταν είδαν με ποιους συνομιλούσαν και τι τους έλεγαν. Και βέβαια με τη δήθεν «περήφανη διαπραγμάτευση», τις θεατρικές παραστάσεις Βαρουφάκη, ακόμη και τις κρυφές μαγνητοφωνήσεις των ομολόγων του, που διέσυραν τη χώρα διεθνώς και προκάλεσαν κρίση εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα την εκροή δεκάδων δισεκατομμυρίων καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Από την πρώτη στιγμή προετοίμαζαν την εφαρμογή σχεδίου εξόδου από την Ευρωζώνη και είχαν συγκροτήσει για το σκοπό αυτό μυστική ομάδα με επικεφαλής τον Αμερικανό καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Σχετική εντολή -όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης σε διεθνές φόρουμ στις 16 Ιουλίου 2015- είχε πάρει από τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ήδη πριν από τις εκλογές. Αφορούσε -όπως ο ίδιος αποκαλύπτει- την προετοιμασία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος «που θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή». Συζητούσαν σοβαρά ακόμα και την πρόταση του τότε Υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη να μπουκάρουν στο Νομισματοκοπείο και να πάρουν τα ευρώ που βρίσκονταν εκεί. Σε όλο εκείνο το διάστημα, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Βαρουφάκης άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ δείχνοντας ξεκάθαρα την απόφασή τους να παίξουν τη μοίρα της χώρας μας στα ζάρια.

Στις 26 Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, δηλώνοντας ότι θα σεβαστεί «το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό». Φαινόταν έτσι ξεκάθαρα -όσο κι αν ο κ. Τσίπρας απέκρυπτε τις συνέπειες- πως η επικράτηση και εφαρμογή του «όχι» θα σήμαινε τότε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Εντάθηκε έτσι από τη στιγμή εκείνη η ανησυχία της κοινωνίας και από την επομένη χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου, η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ανακοίνωσε το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls. Έτσι από το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου, οι Έλληνες έκαναν ουρές στα ΑΤΜς για 60 ευρώ, ενώ οι εικόνες έξω από τις τράπεζες διέσυραν τη χώρα μας στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Ο ελληνικός λαός διασυρόταν από μια Κυβέρνηση που τον χρησιμοποιούσε για να προωθήσει το σχέδιο αποκοπής της Ελλάδας από όλους τους διεθνείς θεσμούς και μετατροπής της σε αυταρχικό Κράτος-παρία.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας των εξελίξεων που διαδραματίζονταν και των σχεδίων που απεργάζονταν ήταν το γεγονός ότι τρεις μέρες πριν από το δημοψήφισμα, στις 2 Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας επισκεπτόταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Πάνος Καμμένος διαβεβαίωνε δημόσια ότι «στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας». Αυτή δεν ήταν σίγουρα μια τυχαία παρορμητική δήλωση».

«Η άλωση του κράτους και των θεσμών»

Ο κ. Οικονόμου, τέλος, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την άλωση του κράτους, λέγοντας τα εξής: «Πολύ αργότερα, ο κ. Τσίπρας θα ισχυριζόταν, για να συγκαλύψει το σχέδιο άλωσης του Κράτους και των θεσμών και τη μετατροπή της Ελλάδας σε νοτιοαμερικάνικη μπανανία, ότι οι τραγικές εκείνες εξελίξεις οφείλονταν στο γεγονός ότι είχε «αυταπάτες». Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι πέρα από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια είχαν σαφές σχέδιο, για να πραγματώσουν τις πολιτικές τους φαντασιώσεις, οι οποίες έρχονταν από τα βαθύ σκοτάδι και ήθελαν να βυθίσουν την Ελλάδα σε μια διαρκή νύχτα ανελευθερίας, μιζέριας, φτώχιας και απόγνωσης. Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παραμένουν ίδιοι, αμετανόητοι, αλλά και αδιόρθωτοι. Ονειρεύονται, μάλιστα, όπως πρόσφατα αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος, να σχηματίσουν ξανά Κυβέρνηση, να συγκροτήσουν το «προοδευτικό μέτωπο» με τον κ. Βαρουφάκη.

Η τελευταία γραμμή άμυνας του σχεδίου που είχαν στήσει και εφάρμοσαν το 2015 είναι η απλή αναλογική. Μια σαφής προσπάθεια να ξαναρίξουν τη χώρα σε αστάθεια και να ξαναδοκιμάσουν το σχέδιο καταβαράθρωσης της χώρας, αλλά και των ανθρώπων της. Τα εσωτερικά πολιτικά διλήμματα του 2015 δεν πρέπει να επανέλθουν και ο ελληνικός λαός, που βλέπει την πρόοδο που συντελέστηκε μετά το 2019, δεν θα επιτρέψει συνθήκες αστάθειας και ανευθυνότητας.

Η σύγκριση ανάμεσα στη εικόνα διεθνούς αξιοπιστίας και κύρους της Ελλάδας του 2022, της ενισχυμένης αμυντικής μας ικανότητας, της απόκρουσης κάθε μεγάλης απειλής, της αποτελεσματικής διαχείρισης των τεράστιων εισαγόμενων κρίσεων, της μεγαλύτερης στήριξης του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου, της μείωσης της ανεργίας, της σιγουριάς, της εμπιστοσύνης, της σταθερότητας με όσα περιέγραψα παραπάνω για τη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποστομωτική».

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΣΥΡΙΖΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WCUKZ0G
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->