Έτσι μας «αδειάζουν» τον λογαριασμό- Αυτά είναι τα επικίνδυνα «emails»

Έτσι μας «αδειάζουν» τον λογαριασμό- Αυτά είναι τα επικίνδυνα «emails»

Νέο «καμπανάκι» της ΕΛΑΣ για τις διαδικτυακές απάτες.

Σύμφωνα να επίσημη ενημέρωση της ΕΛΛΑΣ, επιτήδειοι προωθούν μαζικά μηνύματα με στόχο να διοχετεύσουν ιούς και να «αδειάσουν» τον λογαριασμό ανυποψίαστων πολιτών. 

Δειτε την ανακοίνωση

«Σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα μηνύματα στέλνονται από διάφορους λογαριασμούς e-mail όπως π.χ. marketing@rolatrek.com.br και administrativo@lbc.com.br αλλά χρησιμοποιούν ως εμφανιζόμενο όνομα το όνομα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας ή κάποιο παρόμοιο και σκοπό έχουν να σας προτρέψουν να ανοίξετε καποιο συνημμένο έγγραφο που περιλαμβάνει κάποιον ιο ή να πατήσετε κάποιον σύνδεσμο που οδηγεί σε κακόβουλο λογισμικό ή σε σελίδα Phishing που προτρέπει στην εισαγωγή προσωπικών κωδικών.

Πολλές φορές γράφουν το εξής: Please see/review attached. Thanks

Παρακαλούμε εάν λάβετε τέτοιο μήνυμα διαγράψτε το χωρίς περαιτέρω ενέργειες.

Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που πιστεύετε πως έχετε κάνει εισαγωγή κωδικών σε σελίδα Phishing, θα πρέπει να αλλάξετε κωδικό άμεσα».

#ΙΟΙ #ΑΠΑΤΕΣ #ΕΛΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xJBjdce
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη