Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα: Aποχωρήσει από τη Formula 1 o Σεμπάστιαν Φέτελ

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του. Συγκεκριμένα θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2022.

 

Ο 35χρονος Γερμανός αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την Aston Martin και θα βάλει τέλος σε μία σπουδαία καριέρα, με 4 παγκόσμιους τίτλους.

Την είδηση γνωστοποίησε με tweet η επίσημη σελίδα της Formula 1.

{https://twitter.com/F1/status/1552597118145159174

Είναι 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο το 2010, το 2011, το 2012 και το 2013

Την πρώτη του χρονιά με την Red Bull το 2009 ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο ως ο νεότερος σε ηλικία πιλότος που κατετάγη δεύτερος στην βαθμολογία οδηγών, πίσω από τον Τζένσον Μπάτον της Brawn GP. Τον επόμενο χρόνο έγινε ο νεαρότερος πιλότος που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών. Την ίδια χρονιά συνετέλεσε στην πρώτη νίκη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, από κοινού με τον επίσης πιλότο της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ.

Ο Φέτελ έγινε ο 3ος οδηγός της BMW Sauber στο Τουρκικό γκραν πρι του 2006, όταν ο προηγούμενος 3ος οδηγός της ομάδας Ρόμπερτ Κούμπιτσα αντικατέστησε του Καναδό Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 1997, Ζακ Βιλνέβ όταν ο δεύτερος έφυγε από την ομάδα (και την F1) στο Ουγγρικό γκραν πρι της ίδιας χρονιάς. Ο Φέτελ οριστικοποιήθηκε ως 3ος οδηγός της ομάδας για το 2007. Ο Φέτελ αντικατέστησε τον Κούμπιτσα στο GP των ΗΠΑ της ίδιας χρονιάς, όταν ο δεύτερος είχε μια σφοδρότατη σύγκρουση στον προηγούμενο αγώνα, εκείνον του Καναδά. Ξεκίνησε 7ος και τερμάτισε 8ος και έγινε ο νεαρότερος οδηγός που βαθμολογήθηκε σε αγώνα της F1 ως τότε.

#FORMULA_1 #ΑΓΩΝΕΣ #ΚΑΡΙΕΡΑ #ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XsuK1mw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη