-->

Νέα νομοθετική πρόταση για τα pushbacks μεταναστών από την Κομισιόν - Ο ρόλος της Ελλάδας

Νέα νομοθετική πρόταση για τα pushbacks μεταναστών από την Κομισιόν - Ο ρόλος της Ελλάδας

Στενή είναι η συνεργασία της Κομισιόν με τις ελληνικές αρχές στις αναφορές για επαναπροωθήσεις μεταναστών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Υπάρχει συνέχεια όσον αφορά τη δουλειά της Κομισιόν με τις ελληνικές αρχές σχετικά με αναφορές για επαναπροωθήσεις μεταναστών και υπάρχει νέα νομοθετική πρόταση ως προς αυτό για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ένα ισχυρό σύστημα παρακολούθησης που είναι ενσωματωμένο το οποίο συνεπάγεται επίσης παρακολούθηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο ελληνικό σύστημα ασύλου, ανέφερε η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίττα Χίππερ ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ανταποκριτών σχετικά με δημοσίευμα του Spiegel για το συγκεκριμένο θέμα.

Η κ. Χίππερ σημείωσε ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν τις υποθέσεις και η Επιτροπή είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους για να είναι βέβαιη ότι αυτό συμβαίνει. «Συνεργαζόμαστε πολύ στενά» υπογράμμισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα μέρος που αφορά την εθνική διοίκηση και τις δικαστικές αρχές που έχουν την άμεση ευθύνη να διασφαλίσουν την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Επιπροσθέτως, η Ανίττα Χίππερ προσέθεσε ότι ο Frontex εκπληρώνει ένα σημαντικό καθήκον για την υποστήριξη των κρατών μελών στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και αυτό πρέπει να γίνεται με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

#ΕΕ #ΚΟΜΙΣΙΟΝ #PUSHBACKS #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΕΛΛΑΔΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/GQkRcq9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->